corona

05.03.2020

Ny trepartsaftale kan hjælpe forbundets privatansatte medlemmer

Regeringen har sammen med arbejdsmarkedets parter (fagforeningerne og arbejdsgiverne) indgået en trepartsaftale om en midlertidig lønkompensation til privatansatte lønmodtagere.

Aftalen, der er indgået af FH, DA, og regeringen, gælder med tilbagevirkende kraft fra 9. marts og løber frem til d. 9. juni. Formålet er at sikre privatansatte lønmodtagere, der ellers stod til at miste deres job på grund af COVID-19. Den nye aftale betyder, at virksomhederne udbetaler sædvanlig løn og får op til 75 % af lønnen refunderet, hvis man benytter sig af den nye aftale.

Hvem kan benytte sig af den nye trepartsaftale?

Aftalen gælder for alle de private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af COVID-19 og derfor står overfor at skulle varsle afskedigelser for minimum 30 pct. af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

Blandt Kost og Ernæringsforbundets medlemmer i den private sektor er der ansatte i cafeer, kantiner og andre fødevarevirksomheder, som har mistet opgaver på grund af krisen. Disse små og mellemstore virksomheder kan med den nye aftale forhåbentlig drives videre, og dermed undgå afskedigelser.

Som en del af den nye aftale skal ansatte bidrage til løsningen. Det sker ved, at hver ansat i perioden mellem 9. marts og 9. juni 2020 afholder 5 dages ferie, afspadsering eller en periode uden løn. Hvis man ikke har mere ferie tilbage i indeværende ferie år eller afspadsering, kan man få lov at bruge feriedage for det kommende ferieår.

Har du spørgsmål om dine vilkår i disse Corona-tider, så tøv ikke med at kontakte Kost og Ernæringsforbundet.
Telefontiderne er mandag – torsdag fra kl. 8.30. – 15.00 og fredag fra kl. 8.30 – 13.30.
Telefonnummeret er 31 63 66 00.

Relaterede artikler

corona

Genåbning af spisesteder: Se reglerne her

Den 21. april genåbner spisesteder og restauranter med krav om bordreservation og coronapas.
corona

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året.
Sundhed og kost

Laver mad ud fra forsigtighedsprincippet

Kantineleder Brian Glenn Pedersen holder sig til velafprøvede opskrifter, når han laver mad til børnene på Søndervangskolen i Viby J.
Se alle

Har du spørgsmål?

Kontakt

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk