Sundhed
14.11.2023

Næstformanden i P4: Offentlige køkkener inspirerer private kostvaner

Radiointerview: Næstformand Michael Allerup Nielsen med i P4 eftermiddag

Radiointerview, sendt af P4, d.9 november 2023.

Den 9 november deltog næstformand Michael Allerup Nielsen i P4 eftermiddag. Her var han inde for at snakke om bæredygtighed i offentlige køkkener. 

Køkkenerne på Sygehus Lillebælt er lykkedes med at skære 35 % af CO2-udledningen. Og det er sket 7 år tidligere end planlagt. En stor del af forklaringen er, at køkkenerne har fået langt flere bælgfrugter på menuen. CO2 besparelsen er en bedrift, som ikke bare har betydning på sygehusene, men også i private hjem. Det mener Michael Allerup Nielsen, der er næstformand i kost og Ernæringsforbundet:

- Der er ingen tvivl om, at man kan sige. Det kan både være i personalekantinen. Det kan være nogen oplevelse, man kan have på et hospital eller inden for daginstitutionsområdet, hvor vi laver mad til børn. Der vil man kunne opleve noget mere klimavenlig mad, som man rent faktisk kan tage med hjem i forhold til, at man har oplevet og at man har spist noget. 

Men når det er sagt, så findes der ikke nogen undersøgelser, der beviser, en direkte sammenhæng mellem maden i kantinen, og hvad danskerne spiser derhjemme, Michael Allerup Nielsen er dog ret sikker på, at der er en sammenhæng:

- Man ikke sådan sige, at vi ved, der er evidens for, at man tager de her spisevaner med hjem. Men altså, vi ved selv, at når vi har været ude og opleve godt måltid mad, sådan har i hvert fald selv, jamen så er jeg interesseret i det. Så tænker jeg, at det skal jeg hjem og prøve at lave.

 

.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.