Corona
27.04.2021

Mulig fremskyndet vaccination for medlemmer i gruppe 4

Sundhedsstyrelsen åbner igen for, at ansatte i sundheds-, ældre og socialsektoren kan blive vaccineret mod Covid-19, orienterer de i brev.

Vaccinationsindsatsen er nu så langt fremme, at en stor del af frontpersonalet i sundheds-, ældre og socialsektoren (dvs. gruppe 4) er blevet vaccineret mod Covid-19. Personalet vil derfor primært blive vaccineret efter alder. Der er dog fortsat mulighed for, at en mindre, særligt udsat gruppe af personale i sundheds-, social- og ældresektoren kan få tilbudt en fremskyndet vaccination, før disse indhentes af invitationerne til årgangene.

Det kan have betydning for dig, der er omfattet af vaccinationsgruppe 4. Det er arbejdsgiveren, der indstiller til sundhedsmyndighederne, hvem der skal vaccineres. Er du selvstændig erhvervsdrivende, fungerer du som arbejdsgiver.

De skærpede kriterier for henvisning til fremskyndet vaccination er ridset kort op her:

  • Personale skal være under 60 år, da personer over denne alder allerede er inviteret i henhold til alder eller forventes at blive det inden for få uger.

Dertil skal der foreligge en konkret vurdering fra arbejdsgiver om, at den pågældende ansatte i sundheds- ældre- eller socialsektoren opfylder mindst ét af nedenstående kriterier:

  • Tæt kontakt med uvisiterede borgere
  • Procedure med særlig smitterisiko
  • Kontakt med personer i særligt øget risiko
  • Specialiseret og kritisk funktion

Der er tidsfrist for henvisning fra arbejdsgivere til regionerne for personale på 50-59 år (årgange fra 1971 til 1962 inklusiv) tirsdag d. 11. maj 2021. For personale under 50 år (årgang 1972 og yngre) er fristen for henvisning d. 18. maj 2021.
 

corona

Covid-19 kompensation

Erhvervsstyrelsen har rykket deadline for ansøgninger om covid-19 kompensation
corona

Genåbning af spisesteder: Se reglerne her

Den 21. april genåbner spisesteder og restauranter med krav om bordreservation og coronapas.
corona

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året.
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk