MasterChef deltager
Fagblad 4, 2021

Jeanette Ulnits [ TEKST ] Henrik Frydkjær [ FOTO ]

MasterChef har styrket mig fagligt og personligt

Profil: Jeg elsker at blive kastet ud på dybt vand og kan ikke blive udfordret nok, så selvfølgelig skulle jeg med i MasterChef-dysten, siger ernæringsassistent Julie Høyer Rasmussen.

Fra succes til succes − til et kæmpe styrtdyk og en mindre nedtur, der hurtigt blev til stolthed og styrke. Sådan beskriver Julie Høyer Rasmussen den følelsesmæssige rejse, hun har gennemlevet under og efter sin deltagelse i tv-programmet MasterChef i dette forår.

− Selvom konkurrencen var benhård, så kørte det bare for mig. Jeg fik masser af ros af dommerne, vandt Guldnålen i niende uge og kom i det hele taget godt igennem udfordringerne. Jeg blev mere og mere sikker på mig selv, indtil jeg blev stillet over for en opgave, hvor jeg var helt blank, fortæller hun. 

Selvom Julie Høyer Rasmussen altid har elsket at arbejde i køkkenet, trak kokkefaget ikke. Efter to halvfærdige uddannelser som pædagog og blomsterdekoratør fandt hun ernæringsassistentuddannelsen og sin rette hylde.

Trods en travl hverdag med to små børn og et 25-timers job som kostfaglig eneansvarlig i en vuggestue bobler hun af kreativitet. Hun beskriver sig selv som “madentusiast helt ind til benet” og drømmer om at få tid til at udbyde private dining i høj gourmet-kvalitet. På sin blog, gastromor.dk, samler hun gode, enkle opskrifter.

Ekstremt lærerigt at deltage i MasterChef

Med sin professionelle og personlige lidenskab for madlavning var hun oplagt som deltager i MasterChef-konkurrencen. Her dystede i denne sæson 47 deltagere med alle fagligheder undtagen kokkeuddannelsen.

− Min kostfaglighed betød, at jeg kom stærkt fra start. Det var en kæmpe fordel, at jeg kan orientere mig i et køkken, holde orden og så videre. Opgaver som at anrette og lynhurtigt finde alternativer, hvis en råvare mangler, sidder bare på rygraden, forklarer ernæringsassistenten.

Lidt over halvvejs igennem programmerne og 35 konkurrenter færre kom der tre opgaver inden for det japanske køkken.

Den så jeg ikke komme. Jeg havde aldrig hørt om de retter og kunne ikke helt finde ud af, hvad de manglede, så jeg faldt på tilsmagningerne, fortæller hun.

Ville gerne gøre det igen

Kort efter røg Julie Høyer Rasmussen ud af dysten. Hun løb ikke med trofæet, men er alligevel kommet styrket ud.  

− Selvfølgelig var jeg lidt skuffet og ked af det. Men efter at have set programmerne igen gik det op for mig, at jeg faktisk er ret dygtig og har en professionel fremtoning. Det ved man jo ikke, før man har set sig selv præstere, siger hun.

På jobbet har Julie Høyer Rasmussens præstationer på landsdækkende tv vakt opmærksomhed. Kollegaernes efterspørgsel på hendes madtips er steget, ligesom de gerne “praler” med at have en MasterChef-deltager i køkkenet. Selv synes hun, at erfaringerne har skærpet hendes faglighed og givet hende mod til at “gå helt ud til rammerne” på jobbet i vuggestuen.

− Jeg satser mere end før, f.eks. har jeg lavet ovnbagt laks med hjemmelavet hollandaise til de små. Det tog de rigtig godt imod, så jeg vil eksperimentere og variere mere, så de får flere nye madoplevelser. Jeg har lært meget om mig selv, og jeg er stolt af at have været med i MasterChef. Jeg ville til enhver tid gøre det igen, siger hun. 

Blå Bog:

Julie Høyer Rasmussen 

Ernæringsassistent i januar 2018 og i dag kostfaglig eneansvarlig i en vuggestue. Deltog i 2021 i syvende sæson af MasterChef på TV3, hvor der dystes i madlavning.   

Min hverdag

Min familie: Tiden med familien er vigtig for mig. Jeg gør meget ud af at være nærværende og i overskud, når vi er sammen.  

Min have: Jeg elsker mit frirum med blomster, drivhus og krydderurter. Her står alt snorlige, og jeg udraderer alle mælkebøtter og ukrudt. 

Løb: Jeg går meget op i min sundhed og løber 10 til 15 km to gange om ugen. Jeg har sat det mål at løbe et halvmaraton, inden jeg fylder 30 år.    

Det frie liv: Jeg sætter stor pris på at rejse. Men frihed er for mig også at dele en god vin og dejlig mad med mine venner.

Shoppe: Jeg har haft shoppeabstinenser under nedlukningen, så nu skal den ikke have for lidt med nyt tøj, nye sko, lysestager og køkkengrej. Jeg har fået et godt øje til en smart dejskraber og en kirsebærudstikker.

Månedens opskrift

Månedens opskrift: Guldnål-ret

Julie Høyer Rasmussen har lavet månedens opskrifter, der også kan findes på hendes blog, gastromor.dk.
fagligt løft med fokus på smag

Fagligt løft med fokus på smag

Efteruddannelse: I Fælleskøkkenet i Sakskøbing smagte samme ret vidt forskelligt fra uge til uge.
Hvordan har du det, kære leder

Hvordan har du det, kære leder?

Corona: Ledernes trivsel har ikke stået forrest i pande-lapperne hos ret mange under corona, hvor alles blikke, energi og kræfter har været rettet mod.
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk