
Listeria i fødevarer
Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria - DTU Fødevareinstituttet.
Sygdommen har foreløbig ramt syv personer, og er forårsaget af en infektion af den fødevarebårne bakterie listeria. Fund af listeria har ligeledes været årsag til, at fiskefrikadeller og fiskefileter er blevet tilbagekaldt den sidste uges tid.
Abonner på nyhedsbreve og se efter i fryser
Kost og Ernæringsforbundet opfordrer ernæringsprofessionelle til at være tilmeldt Fødevarestyrelsens nyhedsbreve – særligt om tilbagekaldte fødevarer Abonnér. Derudover opfordrer vi til en særlig opmærksomhed på, om køkkenet har tilbagekaldte fødevarer liggende i fryseren.
Listeria i fødevarer
Listeria er en miljøbakterie, og kan gemme sig i produktionsmiljøer i fødevarevirksomheder. Listeria kan være et problem i fødevarer med lang holdbarhed, også ved køletemperatur. Læs mere om listeria her Listeria i fødevarer
Faglig sparring og spørgsmål
Har du spørgsmål, så kontakt endelig vores faglige, politiske konsulenter:
Karina Kyhn Andersen, kka@kost.dk, 31636610
Karen Leth, kdl@kost.dk, 31636606
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.