Listeria

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

17.11.2022

Listeria i fødevarer

Fiskefrikadeller kontamineret med bakterien Listeria monocytogenes, listeria, er af DTU Fødevareinstituttet påvist til at være årsag til sygdommen listeriose.

Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria - DTU Fødevareinstituttet

Sygdommen har foreløbig ramt syv personer, og er forårsaget af en infektion af den fødevarebårne bakterie listeria. Fund af listeria har ligeledes været årsag til, at fiskefrikadeller og fiskefileter er blevet tilbagekaldt den sidste uges tid.

Listeria i fiskefrikadeller 

Abonner på nyhedsbreve og se efter i fryser

Kost og Ernæringsforbundet opfordrer ernæringsprofessionelle til at være tilmeldt Fødevarestyrelsens nyhedsbreve – særligt om tilbagekaldte fødevarer Abonnér. Derudover opfordrer vi til en særlig opmærksomhed på, om køkkenet har tilbagekaldte fødevarer liggende i fryseren.

Listeria i fødevarer

​Listeria er en miljøbakterie, og kan gemme sig i produktionsmiljøer i fødevarevirksomheder. Listeria kan være et problem i fødevarer med lang holdbarhed, også ved  køletemperatur. Læs mere om listeria her Listeria i fødevarer 

Faglig sparring og spørgsmål

Har du spørgsmål, så kontakt endelig vores faglige, politiske konsulenter:

Karina Kyhn Andersen, kka@kost.dk, 31636610

Karen Leth, kdl@kost.dk, 31636606

 

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.