Placeholder for media
Fagblad 8, 2020

Ghita Parry, formand

Leder: Tak for ros og ris

I den her corona-bøvlede tid vil jeg lune mig ved resultatet af forbundets medlemstilfredshedsundersøgelse – fordi I er ret tilfredse, og det er dejligt. Men især fordi, I har taget jer tid til at svare på, hvad der betyder mest for jer, så vi ved, hvilken vej, vi skal gå i forbundet. Tak for det.

Og der er nok at tage fat på. For jeg er ikke blind for den kritik, I også afleverer. Undersøgelsen viser, at I ikke alle føler, at forbundet varetager jeres interesser, når det gælder løn og arbejdsvilkår. Og det er jo et direkte hint til de aktuelle overenskomstforhandlinger. Jeg kan love, at forbundet arbejder målrettet for at sikre resultater til jer, velvidende at pandemien har lagt en dæmper på økonomien. Når I læser med her, har vi i øvrigt netop udvekslet krav med arbejdsgiverne og ved mere om, hvad vi kan forvente af OK21.

Medlemsundersøgelsen viser, at jeres tilfredshed med forbundet afhænger af jeres alder og faglige baggrund. I unge er mindre tilfredse. Og jer, der har en professionsbachelorbaggrund er mindre tilfredse end andre faggrupper. Det kommer vi til at dykke ned i og bede jer uddybe.

En anden ting, som jeg kan se af undersøgelsen, er, at jer, der har mest kontakt med forbundet, også er de mest tilfredse. Med andre ord, forbundet vinder ved nærmere bekendtskab. Så til jer, som vi sjældent eller aldrig er i kontakt med, vil jeg sige: Brug os. Hvad enten I ønsker rådgivning, savner et fagligt netværk eller har lyst til at deltage i vores arrangementer. Jeg ved godt, at det ikke er det nemmeste i disse tider, hvor afstand er det væsentligste afsæt for sociale relationer. Men der kommer lysere tider, og i løbet af foråret vil vi gøre endnu mere for at være relevante i jeres liv.

I mellemtiden – pas godt på hinanden. Og hold jer aldrig tilbage, hverken med kritik eller ideer til forandring. Skriv eller ring – også gerne direkte til mig. Vi lytter og handler.

 

Glædelig jul og godt nytår