International dysfagi-standard er netop udkommet på dansk
IDDSI-standarden angiver syv konsistensniveauer, hvor der i den eksisterende standard i Danmark er angivet tre konsistensniveauer. Den gældende standard er den, der er inkluderet i "Anbefalingerne for den danske institutionskost", som gælder for danske institutionskøkkeners arbejde. Denne standard indgår ligeledes i Kosthåndbogen, som bygger på anbefalingerne.
Anbefalingerne for den danske institutionskost er ved at blive revideret. Det er Sundhedsstyrelsen, der afgør, hvilken standard der er gældende for Den danske institutionskost.
Kost og Ernæringsforbundet har sammen med Dansk Selskab for Dysfagi i den anledning bedt Sundhedsstyrelsen om at tage stilling til hvilken standard for konsistensmodificeret kost, der skal anvendes i fremtiden.
Sundhedsstyrelsen har efterfølgende bedt Kost og Ernæringsforbundet og FaKD om at indsamle viden om, hvordan ernæringsprofessionelle forholder sig til de to standarder. Det arbejde er i gang lige nu.
Du kan se den danske oversættelse her: IDDSI dansk oversættelse.
Har du spørgsmål til arbejdet med de to standarder, kan du kontakte sundhedspolitisk konsulent Pernille Hansted pha@kost.dk, tlf: 5121 5960.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.