Her hyldes det gode måltid – mad er nemlig også omsorg
”Det er kæmpestort”. Ordene kommer fra Ditte Trip. Og de falder fordi hendes arbejdsplads, Plejecenter Teglgården, er blevet udråbt til intet mindre end Danmarks bedste plejehjem.
”Det er jo et skulderklap af format. Det er jo det, vi møder ind for. At gøre en forskel i forhold til de her borgere. Så det kan ikke blive bedre”, fortsætter hun.
Vi har besøgt Ditte Trip i køkkenet, hvor hun suppleres af Isabella Dahl.
”Jeg blev glad og overrasket. På den anden side, så blev jeg ikke helt så overrasket. For jeg synes, vi alle sammen gør det godt. Plejerne gør en kæmpestor indsats for at gøre noget godt omkring bordet ved måltiderne”, siger Isabella Dahl, som også laver mad på plejecenteret.
Og netop den gode oplevelse omkring måltiden har været i fokus i kåringen, som Danske Seniorer står bag.
”I år satte vi fokus på mad og måltider, fordi vi ved, at når vi spiser sammen, styrker vi relationerne og fællesskabet”, siger Danske Seniorers landsformand Per K. Larsen i en pressemeddelelse.
Dagens måltid står på ’gode ben’ med kartofler og salat. Der bliver spist godt og bagefter er der gammeldags æblekage, lavet med æbler fra Isabella Dahls have. Det er ikke tilfældigt, at hun tager sine egne æbler med i køkkenet.
”Jeg tror det med at kunne gøre en forskel. At gøre nogen glade. Det er nok det, der gør mig mest stolt. At kunne gøre det godt for andre mennesker”, forklarer hun.
At der er en helt særlig stemning i Plejecenter Teglgården er en af årsagerne til, at det løber med titlen i år.
”Det, vi især glæder os over ved dette års aktion, er, at de indstillede plejehjem bl.a. er indstillet fordi, maden tilberedes ’hjemme’ – ikke bare i huset, men i hver afdeling. Herfra spreder duften af mad sig og stimulerer sanserne og appetitten”, siger Danske Seniorers landsformand Per K. Larsen.
Ditte Trip håber, at kåringen kan få andre til at følge Teglgårdens eksempel om at prioritere uddannet personale.
”Jeg synes virkelig man skal prioritere kostuddannet personale på plejecentre, psykiatriske bosteder og alle de andre steder hvor det kan være til gavn. Der er så meget livskvalitet i et måltid, at jeg synes det er vigtigt, at folk kan dufte det man laver. Og at det er lavet fra bunden. Det synes jeg virkelig, at man skal tage højde for. Det er vigtigt”, slutter hun
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.