gf

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

13.06.2022

Fagdag og generalforsamling

D. 21. maj 2022 holdt vi en fantastisk fagdag og generalforsamling

Vi giver næring til et sundere Danmark

Program for dagen

Kom og vær med, når vi endelig kan mødes igen og opleve fællesskab, inspiration og nærvær blandt ernæringsprofessionelle kolleger fra hele landet. Alle medlemmer kan tilmelde sig gratis lige her

Det bliver en inspirerende dag med både faglige oplæg og diskussioner, faglige indspark og god tid til at opleve det særlige sociale fællesskab blandt dine fagfæller.

 • 9.00:  Ankomst, indtjekning og morgenmad
 • 10.00: Velkomst og åbning af generalforsamling
 • Generalforsamling
 • Ca. 12.15: Frokost
 • Ca. 13.15: Sankeskattejagt og smagsudfordring med madnørd og sankeentusiast, Mikkel Wejdemann.
 • Ca. 14.45-15.15: Kaffepause
 • Ca. 15.15: Oplæg og debat om fremtidens sunde madborgere og ulighed i sundhed med kommunalpolitiker Mette Bjerre (SF), Dorte Ruge, seniorforsker og lektor, UCL University College, forskningschef Tanja Thybo, Diabetesforeningen og Anne Hvidberg, regionsformand i SIND, Syddanmark.
 • Ca. 16.40: Fælles socialt indslag
 • Ca. 17.15: Middag og kaffe
 • 19.30: Tak for i dag

Sankeskattejagt og smagsudfordring

Vi skal på sankeskattejagt i den smukke natur omkring Munkebjerg Hotel. Området byder på forårsgrøn løvskov, strandkant ved Vejle fjord og ikke mindst masser af spiselige urter. Solen kommer naturligvis til at skinne på os alle sammen, når vi snører de praktiske sko og i mindre grupper begiver os afsted på en hyggelig gåtur. Men tag nu alligevel et lille smugkig på dagens vejrudsigt og medbring tøj efter vejrgudernes lune 😊 

Konsulent, smagsnørd og sankeentusiast, Mikkel Wejdemann, guider os til sæsonens smukke sankeskatte, som vi skal på jagt efter. Efter en masse frisk luft, hygge og snak vender grupperne tilbage, og så skal vi smage på de grønne skatte og en lille hemmelig smagsudfordring, som Mikkel har med i baghånden.

Faglige oplæg med diskussion

Eftermiddagen byder på et todelt oplæg med mulighed for spørgsmål og diskussion. Først med fokus på, hvorfor måltider uden for hjemmet er så vigtige i børneårene. Derefter et oplæg om uligheden i sundhed, konsekvenserne af uligheden, og om hvordan vi gør den mindre.

Første del

Hvordan skaber vi fremtidens sunde madborgere?

Helt fra vi er ganske små, bruger vi mange timer udenfor hjemmet. Det betyder samtidig, at der er mange måltider, der skal spises langt væk fra forældrene. Hvordan kan vi sikre, at børn gennem opvæksten får en god ernæringsmæssig start på livet? Og hvem har ansvaret for, at det lykkes? Og hvorfor er det så vigtigt?

Oplægsholdere:

 • Karen Wistoft er cand.pæd., ph.d. og ansat som lektor på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet og som professor (mso) på Institut for Læring, Grønlands Universitet.
 • Tanja Thybo, forskningschef fra Diabetesforeningen.

Anden del

Hvordan mindsker vi uligheden i sundhed?

Ulighed i sundhed kan ses mange steder til trods for, at vi bryster os af at have et velfærdssamfund med et sundhedssystem med lige adgang for alle. Oplægget vil gøre os klogere på flere aspekter inden for ulighed i sundhed, og vi vil diskutere, hvordan vi som forbund og i fællesskab med andre kan gøre uligheden i sundhed mindre?

Oplægsholdere:

 • Erik Mønsted Pedersen, næstformand i SIND, uddannet psykolog
 • Tanja Thybo, forskningschef fra Diabetesforeningen

Generalforsamling og fagdag er for alle medlemmer

Er en generalforsamling noget for mig? Ja da. Det er for alle medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet. Fra eleven til den pensionerede. Generalforsamlingen er nemlig en lige del fagligt og socialt indhold - og en politisk retning for de næste tre år.

Tale og stemmeret på generalforsamlingen

Medlemmer med Fuldt medlemskab har tale- og stemmeret på selve generalforsamlingen. 

OBS! Tilmelder du dig først efter tilmeldingsfristen d. 23. april, har du dog ikke tale- og stemmeret jvf. vedtægterne.

Gratis bustransport

Når du tilmelder dig, har du mulighed for at markere, om du gerne vil med bus, og hvor du i så fald gerne vil samles op henne. Vær dog obs på, at en busrute aflyse, hvis der er under 10 tilmeldte. Aflyses en busrute, du har tilmeldt dig, vil du få en direkte besked.

Se opsamlingsstederne på tilmeldingssiden

Forslag

Du kan som medlem indsende forslag til vedtægtsændringer og generalforsamlingsforslag

 • Forslag til vedtægtsændringer skal være modtaget senest 26. marts 2022.

 • Generalforsamlingsforslag skal være modtaget senest 23. april 2022

Forslagene skal sendes til sb@kost.dk

Tilmeld dig nu

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.