corona

Genåbning af spisesteder: Se reglerne her

Den 21. april genåbner spisesteder og restauranter med krav om bordreservation og coronapas.

På onsdag den 21. april genåbner mange spisesteder. Såvel indendørs som udendørs servering med offentlig adgang vil igen være tilladt. Retningslinjerne for spisestederne ligner de retningslinjer, der var gældende inden serveringsstederne blev lukket ned i december. Dog er der indført to nye krav.

For det første er der krav om forudgående bordreservation for indendørsservering på serveringssteder. Det betyder, at der skal være foretaget en forudgående reservationen senest 30 minutter inden ankomsten til det indendørs serveringssted. Der er ingen formkrav til, hvordan den forudgående reservationen skal ske. Denne kan således f.eks. foretages online, telefonisk eller ved personlig henvendelse. Kravet om reservation forventes kun at gælde frem til næste genåbningsstep 6. maj 2021.

Derudover er der for at forebygge og inddæmme udbredelse af covid-19 krav om at kunder, besøgende og lignende til indendørs serveringssteder skal kunne forevise et coronapas ved ankomst.

Serveringssteder er betegnelsen for en bred og varieret gruppe, herunder restauranter, cafeer og værtshuse. Men også personalekantiner med offentlig adgang vil kunne genåbne. Det gælder f.eks. en hospitalskantine, hvor også pårørende har adgang. Et andet eksempel er den kommunalt drevne cafe, hvor ældre borgere kan købe og nyde et måltid mad. Det er op til den enkelte virksomhed at tage stilling til om man vil genåbne.

 

Læs de opdaterede retningslinjer her

corona

Covid-19 kompensation

Erhvervsstyrelsen har rykket deadline for ansøgninger om covid-19 kompensation
Corona

Mulig fremskyndet vaccination for medlemmer i gruppe 4

Sundhedsstyrelsen åbner igen for, at ansatte i sundheds-, ældre og socialsektoren kan blive vaccineret mod Covid-19, orienterer de i brev.
corona

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året.
Se alle