Fokus på protein i Varde Kommune

Mælk til maden og en snak om gamle dage

Beboere på alle plejecentre i Varde Kommune får tilbudt mælk til maden i den uge, hvor de deltager i eventet. Plejen og beboerne får mulighed for at prøve forskellige mælkeprodukter, og de får viden om, hvorfor det er godt at drikke mælk. Måske det også giver anledning til en hyggelig snak om ”mælk i gamle dage” – og hvor mon egentlig kærnemælken kommer fra...

 

Fokus på proteinrige mellemmåltider

Ældre med nedsat appetit kan have svært ved at få dækket deres behov for næringsstoffer. Et vedvarende utilstrækkeligt indtag af især proteiner vil betyde, at kroppen tærer på egen muskelmasse. På sigt har det betydning for kroppens funktionsniveau, for evnen til at bekæmpe sygdom og klare sig selv samt for livskvaliteten. Derfor er det vigtigt, at man har fokus på at få proteiner til alle måltider. Personalet i hjemmeplejen og på plejecentrene vil blive undervist i bl.a. idéer til protein- og energirige mellemmåltider, og der vil være smagsprøver.

 

Mere ernæring i træningen

Også i forbindelse med genoptræning er det vigtigt, at man får tilstrækkeligt med proteiner, så man har byggesten til genopbygningen af muskelmasse.

Det sætter Center for Sundhedsfremme fokus på med en ”Proteinbar”, der besøger kommunens fire genoptræningscentre på Carolineparken, Aktivitetscentre, Påhøj og Helle plejecenter i løbet af uge 44.

Her kan man høre om vigtigheden af ernæring i forbindelse med træning, og der er mulighed for at smage på proteinrige mellemmåltider og drikke i Proteinbaren.

Dato
Kontakt

Bettina Nielsen 
Klinisk diætist  

Telefon: 79946097
Email: betn@varde.dk