Forside 181
20.02.2023

Diætisten februar 2023

Din februar udgave af Diætisten er enten lige dumpet ind ad din brevsprække - ellers er den på vej og du kan godt glæde dig.

Bladet har nemlig denne gang særligt fokus på Klima og Ernæring og du kan bl.a. blive klogere på:  

  • Den nye kostcirkel
  • Er bæredygtig kost også god for befolkningens sundhed?
  • Klimavenlig mad til ældre borgere
  • Diætetisk praksis i relation til plantebaseret kost
  • Mad som løftestang for sundere og mere klimavenlige liv
  • Nuancerne i den grønne omstilling i forhold til madproduktion  
  • Klima og bæredygtighed i ernæringsbehandlingen

Derudover kan du læse om Rigshospitalets Ernæringsbarometer samt den stigende interesse for hjemmeblendet sondemad.  

Du kan selvfølgelig også få indblik i et spændende bachelorprojekt, der undersøgte effekten af Low FODMAP Diet på gastrointestinale symptomer og livskvalitet sammenlignet med anden diæt hos patienter med irritabel tyktarm.  

Min diætistdag og kalenderen er som altid at finde bagerst i bladet 👍

Rigtig god fornøjelse 🙂 

 

Læs nyeste udgave af Diætisten her