Af Jette Søndergaard Nielsen, regionsformand, Region Midtjylland, Kost og Ernæringsforbundet
Dejligt med flere madordninger i Viborg Kommune, men…
Det har nu ført til, at yderligere to institutioner i løbet af det kommende år får renoveret deres køkkener, så de kan blive klar til at modtage og lave mad.
Frokostordninger i daginstitutioner er en helt oplagt måde at fremme lighed i sundhed indenfor børneområdet. Når børnene får mad i institutionen, får alle nemlig de samme sunde og solide måltider, og det er med til at udvikle børnenes spisevaner og madmod, hvilket er til gavn for hele samfundet nu og i fremtiden.
Omkring 70% af børns energibehov dækkes, mens de er i institution, og derfor er madordninger virkelig et sted, hvor man kan rykke noget i forhold til at lære om sund mad og blive introduceret for nye, spændende retter.
Jeg er derfor rigtig glad for, at Viborg Kommune tilbyder frokostordninger i alle institutioner, hvis forældrene ønsker det.
Jeg håber dog, at kommunen også er opmærksom at få ansat kostfagligt personale i køkkenerne, for det er vigtigt, at maden laves af nogen, der har forstand på, hvordan et måltid skal sammensættes. Hvis formålet med frokostordninger rent faktisk skal virke, skal det nemlig være personale med viden om madens mange muligheder, som skal stå for sammensætning og tilberedning af måltiderne.
Der skal altså lyde en stor ros til Viborg Kommune og de forældre, der tilvælger frokostordninger. Samtidig vil jeg også gerne påpege vigtigheden af, at frokostordningerne bakkes op af det rette personale.
Bragt i Viborg Folkeblad
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.