Plantebaseret mad

Danmarks har fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer

Artikel: Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer får opbakkning hos Vegetarisk Foreningen

Artikel, bragt i Altinget, 13. oktober 2023.

I 2019 blev det fastlagt i klimaloven, at Danmark skulle positionere sig som et førende land inden for den globale klimaindsats. Derfor ser Dansk Vegetarisk Forening med tilfredshed på den nye regerings handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl fremhæver især, at denne handlingsplan er den første af sin art på verdensplan.

”Det er banebrydende, at en regering i et land laver en handlingsplan med det plantebaserede som hovedfokus. Det har ingen gjort før, og det er tilmed et omfattende og helhedsorienteret stykke arbejde, der er blevet lavet. Det siger mig, at man har valgt at tage det seriøst, og det er positivt,” siger han til Altinget.

Kost og Ernæringsforbundet har udtrykt et ønske om, at regeringens handlingsplan i højere grad fokuserer på en specifik problemstilling. Næstformanden og talspersonen for bæredygtighed, Michael Allerup Nielsen, påpeger, at det vil blive udfordrende at implementere omstillingen i de professionelle køkkener uden tilførsel af ekstra arbejdskraft:

- Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter, der er de eneste faglærte der kan lave både grøn og ernæringsrigtig mad til vores børn, syge og gamle, fortæller han til Altinget.

- Vi mangler allerede i dag, og det vil både være et kæmpe problem for vores velfærdssamfund og sundhedsvæsen, men også for den grønne omstilling i køkkenerne, hvis ikke regeringen får øjnene op for den store rekrutteringsudfordring, vi står over for siger Michael Allerup til Altinget.

Det er regeringen, der præsenterer den nye handlingsplan, men beslutningen om at lave den er taget af et bredt flertal i Folketinget.

Læs hele artiklen her. OBS: artiklen er bag en betalingsmur.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.