corona

06.01.2021

Covid-vaccine: Vores medlemmer må ikke blive smittebærere

Vaccinationerne er i fuld gang, og Danmark er langt i forhold til andre europæiske lande. Det er vigtigt, at disse i de første faser prioriteres til borgere der er sårbare, medarbejdere tæt på sårbare og medarbejdere, der er tæt på Corona-patienter.

Derfor er Kost og Ernæringsforbundet i dialog med myndigheder/styrelser samt relevante organisationer, som fx Danske Regioner og KL, for at præcisere over for dem, hvilke af vores medlemmer, der er relevante i de forskellige faser af udrulningen af vaccinerne.

Det kan fx dreje sig om ernæringsprofessionelle på plejecentre, der er i kontakt med ældre, ansatte på leve-bo-miljøer, chauffører inden for madservice til hjemmeboende ældre, kliniske diætister, måltidsværter og lignende på hospitaler eller ældre- og omsorgsområdet og mange andre personaletyper.
På den måde kan vi forebygge, at medlemmerne bærer Covid19 med på arbejde og måske smitter sårbare og udsatte, og samtidig undgå, at forbundets medlemmer bliver smittet og dermed bliver uarbejdsdygtige. For vi ved, at vores medlemmer er kritiske for, at samfundet fungerer. Erfaringer fra forårets nedlukning viste tydeligt, at det ernæringsprofessionelle personale bl.a. på ældreområdet og hospitalerne udførte en meget væsentlig samfundsfunktion med at sikresvage ældre samt patienter mad og drikke hver dag og således sørgede for, at disse borgere kom helskindet igennem en meget svær tid. Noget, som nu atter gentager sig, med den aktuelle nedlukning.

Herudover har vi over for myndigheder og organisationer påpeget, at såfremt medarbejdere i daginstitutioner vaccineres, skal de kostfagligt eneansvarlige huskes, eftersom de ofte også er i tæt på kontakt med børnene og deres forældre.

Kost og Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry, håber, at myndigheder og relevante organisationer vil tænke nogle af de ernæringsprofesionelle ind i de forskellige vaccinefaser:

”Mange ernæringsprofessionelle kommer rigtig tæt på udsatte og sårbare, derfor er det vigtigt at forebygge, at disse medarbejdere ikke smitter sårbare borgere i forbindelse med deres arbejde. Det her handler ikke om at komme først i køen – det handler om liv og helbred for borgerne, og så handler det om at sikre forsyning af ernæring til de mange, der hver dag er afhængige af vores arbejde. Derfor skal man huske dele af de ernæringsprofessionelle ind i relevante faser for udrulning af vaccinerne.”

Læs mere

corona

Genåbning af spisesteder: Se reglerne her

Den 21. april genåbner spisesteder og restauranter med krav om bordreservation og coronapas.
corona

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året.
Sundhed og kost

Laver mad ud fra forsigtighedsprincippet

Kantineleder Brian Glenn Pedersen holder sig til velafprøvede opskrifter, når han laver mad til børnene på Søndervangskolen i Viby J.
Se alle

Har du spørgsmål?

Kontakt

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk