Placeholder for media

07.01.2021

7 nye officielle kostråd

I dag bliver de nye officielle Kostråd lanceret. Som altid har Kost og Ernæringsforbundets medlemmer en stor aktie i at få de nye Kostråd formidlet og omsat til velsmagende lækker hverdagsmad.

Sund og klimavenlig mad

De nye kostråd guider til både sund og klimavenlig mad. Med indkøbskurven i hånden har danskerne en unik mulighed for at gøre en forskel. Ikke alene for sundheden, men også for klimaet. Hvis vi spiser mere planterigt og skruer lidt ned på vores kødforbrug, er det ikke alene godt for vores sundhed, men også for vores og kommende generationers klima.

”Kost og Ernæringsforbundet har set frem til lanceringen af de nye Kostråd, der giver et ambitiøst og konkret bud på, hvordan kosten kan sammensættes med et stort hensyn til klima og vores sundhed. Nu er det vores medlemmers opgave at omsætte de nye Kostråd til praksis – uanset om det er hos en kliniske diætist, en professionsbachelor i ernæring og sundhed, eller som velsmagende hverdagsmad i de professionelle køkkener”, udtaler formand Ghita Parry.

Kostråd, der er nemme at huske

Kost og Ernæringsforbundet har været en del af den store følgegruppe, der har været med til at kvalificere de netop lancerede Kostråd ”For os har det været vigtigt at Kostrådene er nemme at huske for alle danskere – ikke kun os, der arbejder med mad og ernæring døgnet rundt. Jeg hæfter mig særligt ved rådet om at spise varieret og ikke for meget. Det tror jeg næsten er det vigtigste at huske på i en travl hverdag”, fortsætter Ghita Parry.

”Lad os dog være endnu mere ambitiøse og lad hele den offentlige forplejning gå forrest i den grønne omstilling og reducere det store klimaaftryk som fødevarer bidrager med. Det kræver, at vores medlemmer får kompetenceudvikling og at politikere er ambitiøse her og sætter klare mål i kommuner, regioner og stat”, slutter Ghita Parry.

Dyk ned i kostrådene

Mød os på facebook og instagram, hvor vi den næste uges tid gerne vil i dialog med dig om kostrådene. Hvad synes du om dem, hvordan vil du bruge dem i dit arbejde og har du nogen gode råd til danskerne? Husk også at tilmelde dig vores temamøder, hvor du kan møde Fødevarestyrelsen og høre om kostrådene og det store arbejde, der ligger bag kostrådene. Tilmeld dig på her.

De officielle kostråd - godt for sundhed og klima

De officielle Kostråd guider til både sund og klimavenlig mad.

  • Spis planterigt, varieret og ikke for meget
  • Spis flere grøntsager og frugter
  • Spis mindre kød - vælg bælgfrugter og fisk
  • Spis mad med fuldkortn
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
  • Spis mindre af det søde, salte og fede
  • Sluk tørsten i vand

Læs mere på altomkost.dk

Sundhed og kost

Flere midler til planterig mad og økologi

Kost og Ernæringsforbundet ser positivt på de puljemidler, der er afsat til arbejdet med økologi og planterig mad i de offentlige køkkener.
ghita

Ingen med overvægt må møde en lukket dør hos kommunen

Det er vigtigt, at vi giver mennesker med svær overvægt lige muligheder og ikke mindste en lige adgang til professionel hjælp og vejledning.
Køkken

40 millioner til mere bæredygtige offentlige køkkener

Puljen, som regeringen annoncerede torsdag 25. marts, skal bruges på at gøre køkkener mere klimavenlige og økologiske
Se alle