studieliv
24.08.2022

5 gode råd til studiestart

Kost og Ernæringsforbundets studenterambassadører kommer med gode råd til nye studerende

Kost og Ernæringsforbundets studenter-ambassadører kommer med gode råd til nye studerende. Studieambassadørerne er Kost og Ernæringsforbundets repræsentanter på uddannelsesstederne. De udbreder faglig viden og skaber aktiviteter for de medstuderende på professionsbachelor i ernæring og sundhed. De arrangerer f.eks. kurser og lignende, og de er til rådighed, hvis du har brug for hjælp.
 

De kan også hjælpe dig med at blive medlem af Kost og Ernæringsforbundet som studerende. Det er også studenterambassadørerne, der administrerer Facebook-gruppen:  Jeg studerer en professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Nynne

 1. Træk vejret dybt, og giv det tid. Det kan være overvældende at starte på et nyt studie. Der er masser af nye mennesker, information, indtryk osv., men se, om du kan tage den med ro og give det tid.
 2. Find din egen måde at være studerende på. Der er et utal af forskellige måder at være studerende på, og én er ikke mere rigtig end en anden.
 3. Prioritér det sociale i starten. Det gør hele studielivet lidt sjovere og lettere hen ad vejen, hvis man er kommet godt fra start med sine medstuderende.
 4. Meld dig ind i diverse Facebook-grupper. Der findes en del forskellige, som kan være en stor hjælp, når man studerer.
 5. Nyd det! At være studerende kan være hårdt og udfordrende, men det er samtidig en fantastisk tid med masser af frihed, muligheder og gode oplevelser, så det er bare med at suge det til sig.

Matias

 1. Vær åben over for alle de nye indtryk, mennesker og oplevelser.
 2. Acceptér, at du ikke er lige god til alle ting, du skal nok lære det hele.
 3. Vær nysgerrig på alle retninger. Der er måske noget, der overrasker dig ved de forskellige retninger.
 4. Prøv forskellige måder at studere og tage noter på. Det er måske ikke det, du kender, der giver bedst mening.
 5. Synes du, læsestoffet til modulerne er svært, så tag af sted og hør, hvad underviseren har at sige om det. Læs det så igen, når du kommer hjem.

Anne

 1. Husk at arbejde sammen med nogle forskellige studiekammerater.
 2. Spørg altid en gang for meget. Hvis du sidder med et spørgsmål, er der helt sikkert også en anden, som sidder med det samme.
 3. Husk at være åben over for alle studieretningerne, også selvom du måske havde en bestemt i tankerne, da du søgte ind.
 4. Husk at undersøge, om du kan få dine bøger brugt eller på biblioteket, inden du køber.
 5. Husk at nyde din studietid, har du mulighed for at deltage eller tage noget studierelevant arbejde, kan det anbefales. Det er lærerigt og vil se godt ud på CV’et.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk