
Valg 2025 - Kandidatpræsentation
Kandidaterne opstilles løbende på listen
Fra den 13. december 2024 har der været åbent for at sende kandidaturer ind.
Kandidaterne offentliggøres løbende nedenfor på listen og frem til opstillingsfristens udløb den 15. februar 2025.
Se de opstillede kandidater til hovedbestyrelsen 2025
Valg 2025 - Kandidatliste
Elevkandidater
Endnu ingen kandidater
Kandidater bliver løbende offentliggjort her i perioden 15. januar til 15. februar 2025, hvor opstillingen lukker.
Studerendekandidater
Natasja Grøn Laursen

Uddannet ernæringsassistent, igang med Pb i ernæring og sundhed
Hvem er du?
Hej medstuderende!
Jeg hedder Natasja, og jeg vil være din stemme i hovedbestyrelsen. Som uddannet ernæringsassistent og nu professionsbachelorstuderende i Ernæring og Sundhed på VIA campus nord, ved jeg, hvor vigtigt det er, at vi studerende bliver hørt – og at vores behov og idéer bliver omsat til handling.
Jeg har flere års erfaring som elevrepræsentant – både i Region Midts bestyrelse i fire år, og i Kost og Ernæringsforbundets hovedbestyrelse i et år. Disse erfaringer har lært mig at navigere i beslutningsprocesser og kæmpe for dem, jeg repræsenterer.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op, fordi jeg brænder for at skabe en uddannelse og et arbejdsliv, der matcher vores ambitioner og drømme.
Jeg kender hverdagen som både studerende og som fagperson. Jeg har stået i køkkenet, mødt kravene på arbejdspladsen og mærket de forventninger, vi som fagfolk møder. Samtidig ved jeg, hvordan vi som studerende kan skabe forandring, når vi arbejder sammen.
Jeg er ikke bange for at tage fat, lytte til idéer eller gå i dialog for at sikre, at vores behov bliver til konkrete resultater. Jeg har et stort ønske om at kune få lov til fortsat at kæmpe for, at vi som studerende bliver hørt.
Jeg håber på din stemme, så jeg kan arbejde for at styrke vores fag og uddannelse igennem at sikre bedre rammer for studiemiljø, uddannelseskvalitet og overgangen til arbejdslivet, så vi får de bedste muligheder for at lykkes – både som studerende og som kommende professionelle.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Jeg ser tre hovedpunkter som jeg særligt gerne vil arbejde med under mit kandidatur.
En uddannelse, der virker i praksis;
Vi skal have en uddannelse, der forbereder os på virkelighedens krav. Det handler om gode praktikforløb, stærke faglige tilbud og mulighed for at specialisere os i det, vi brænder for.
Trivsel og et godt studiemiljø;
Vi bruger mange timer på vores uddannelse, og det skal være et sted, hvor vi trives. Jeg vil arbejde for bedre støtte og netværk, så vi kan hjælpe hinanden og styrke fællesskabet.
En stærk overgang til arbejdslivet;
Overgangen fra studiet til arbejdslivet kan være udfordrende. Jeg vil arbejde for, at vi får adgang til netværk, ressourcer og viden om karrieremuligheder, så vi kan bygge en stærk base for fremtiden.
Formandskandidater
Ghita Parry

Økonoma
Hvem er du?
Jeg er optimistisk, energifyldt og har let til latter. Jeg er tolerant og utålmodig på een gang. Til tider stædig – får jeg af og til at vide. Jeg laver to-do-lister i eet væk, uanset om jeg skal forberede et møde, i Rema, ud at rejse, gøre rent, træne. Alle opgaver løses med glæde. Jeg er åben overfor kritik (dog ikke altid siger min mand) og trives med en god diskussion med forskellige synspunkter. Jeg er Ghita…
Hvorfor stiller du op?
Vi har vigtige opgaver og store udfordringer foran os og min overbevisning er, at den bedste måde vi løser opgaverne på, er at gøre det sammen i vores ernæringsprofessionelle fællesskab.
Dét arbejde vil jeg gerne stå i spidsen for….igen!
Hvad vil du særligt arbejde for?
Jeg er optaget af mange ting.
Her vil jeg især fremhæve at:
...vi skal dygtiggøre os, både i håndværket, i ledelsen og på specialistområder. Alle interesserer sig for mad, måltider, ernæring og sundhed. Det potentiale skal vi udnytte bedre og systematisk arbejde med at synliggøre vores kompetencer og værdi i samfundet for at fremme sundhed, trivsel og livskvalitet for borgere og patienter.
Vi skal dygtiggøre os til at bidrage til den grønne omstilling og være med til at sikre, at bæredygtighed, velsmag og ernæring går hånd-i-hånd. Og vi skal ikke bare udvikle vores grunduddannelser og skabe relevante efter-og videreuddannelser.
Vi skal pirre og styrke lysten til at lære nyt, opdatere vores viden og kunne formidle det lærte klogt til omverdenen, hvis vi vil lyttes til og have indflydelse – også politisk.
…vi skal udvide og styrke fællesskabet, bl.a. ved at tiltrække flere elever og studerende til vores uddannelser og til Kost og Ernæringsforbundet. Vores regionsformænd, dygtige sekretariat og faglige selskab knokler centralt og regionalt for at gøre forbundet endnu mere nærværende og uundværligt for nuværende og potentielle medlemmer.
Det arbejde vil jeg sikre fortsætter. Det optager mig meget at gøre det nære og stærke medlemsdemokrati attraktivt for alle ernæringsprofessionelle, uanset uddannelsesniveau, funktion og titel. Forbundets rådgivning er sammen med dygtige tillidsrepræsentanter og ledere samt faglige og sociale aktiviteter præcist dét, der binder os sammen og gør fællesskabet stærkere. Det vil jeg værne om.
…vi skal have gode arbejdsliv. Det gav medlemmerne meget tydeligt udtryk for i undersøgelsen; Medlemsliv anno 2024. I ønsker at trives bedre og drømmer om at kunne holde til jobbet igennem hele arbejdslivet. I ønsker nye opgaver, øget ansvar og mere indflydelse på beslutninger.
Og ja, lønnen skal op – de faglige ernæringsprofessionelle kompetencer skal simpelthen honoreres bedre. Det er stærk og værdifuld viden, som medlemmerne har givet forbundet.
Jeres åbenhed og lyst til at passe på hinanden som kollegaer -også de der har det svært- vil være et centralt kompas for min ledelse af Kost og Ernæringsforbundet, når vi sammen skal sætte retningen for strategi og indsatser de kommende år.
Alt dette og mere til er jeg klar til at arbejde videre for. Sammen med jer og alle forbundets tillidsvalgte og ledere ude på arbejdspladserne. Sammen med forbundets næstformand, regionsformænd, hovedbestyrelsen og sekretariatet. Fx ved de kommende overenskomstforhandlinger og i de fora, hvor vi er valgt eller udpeget til at varetage og fremme ernæringsprofessionelles interesser.
Næstformandskandidater
Michael Allerup Nielsen

Køkkenassistent og Økonoma
Hvem er du?
Jeg hedder Michael Allerup Nielsen og har siden 2019 været næstformand i forbundet og siddet i hovedbestyrelsen siden 2016. Oprindeligt er jeg uddannet køkkenassistent og senere økonoma.
Jeg har de sidste 33 år været ansat i Region Hovedstaden og er i dag enhedschef for køkken og kliniske diætister på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Ud over det er jeg aktiv i andre fora, senest som medlem af bestyrelsen og repræsentantskabet i Økologisk Landsforening og så er jeg repræsentant i efteruddannelsesudvalget for Danske Regioner.
Jeg har gennem årene ofte været inviteret til forskellige (politiske og faglige) debatter, enten som næstformand eller via mit job som enhedschef, hvor min ambition altid er at fremme vores profession både fagligt og uddannelsesmæssigt.
Hvorfor stiller du op?
Jeg har valgt at genopstille til næstformandsposten i Kost og Ernæringsforbundet. Det gør jeg, fordi jeg fortsat har ideer, stort engagement og lyst til at arbejde politisk for at fremme vores profession/fag på alle niveauer. Formanden og jeg har et godt parløb, og vi har haft en arbejdsdeling, som har gjort, at jeg har kunne udfolde mit hverv som næstformand på den bæredygtige agenda.
Vi er langt fra i mål med bæredygtigheden i vores køkkener, om det er på daginstitutioner, skoler, kantiner, plejehjem, botilbud eller hospitaler. Jeg har i den sidste periode været så privilegeret at arbejde med denne både spændende og meget vigtige dagsorden, og det ønsker jeg fortsat at gøre i næste periode, hvis jeg bliver genvalgt
Hvad vil du særligt arbejde for?
Kost og Ernæringsforbundet har en vigtig rolle i forhold til den offentlige forplejning i Danmark, og jeg ønsker, at være med til at styrke vores position på netop denne dagsorden.
Med min baggrund og mangeårige politiske arbejde vil jeg bidrage til fremtiden, og noget af det, som jeg særligt vil arbejde for er:
- At sikre bedre løn og ansættelsesvilkår for alle, for at tiltrække og ikke mindst fastholde flere til vores fag.
- Arbejde for at vi får større søgning til vores uddannelser, specielt til ernæringsassistentud-dannelse - dem er der stort brug for i fremtiden. Vi skal være dygtigere til at formidle vigtigheden af deres faglighed.
- Bæredygtighed er kommet for at blive. Vores køkkener kan bidrage til et bedre klima, hvis vi går forrest og tilbereder og tilbyder sunde klimavenlige måltider til de grupper af borgere, vi hver især har et fagligt ansvar for og ikke mindst at vi deltager i i at ændre/påvirke befolkningens madkultur.
- Mulighed for efteruddannelse er vigtig for, at vi hele tiden er ajour med nyeste viden uanset om man er kandidat, professionsbachelor, diætist, ernæringsassistent eller en anden faggruppe. Jeg vil arbejde for, at der er mulighed for efteruddannelse til alle.
- At vores profession fortsat er på dagsordenen i de det offentlige debatter- lokalt såvel som på Christiansborg. Vi skal ikke kun være synlige, vi skal sætte dagsordenen og gerne i samarbejde med relevante partnere.
- Vi skal trives i vores job, for vi skal være længe på arbejdsmarked. Det kræver, at vi holder et kontinuerligt fokus på vores trivsel og arbejdsmiljø i hverdagen- det skal vi som forbund også stå for.
- Underernæring, hos særligt vores ældre borgere, er et samfundsproblem, og selvom rapporter gentagne gange viser, at det både samfundsmæssigt og økonomisk er fordelagtigt at sætte ind her, kan vi ikke sætte en pris på livskvaliteten for mennesker. Vi skal have sat et større fokus på, hvordan vi kan organisere os på plejehjem og hospitaler, så vi minimerer underernæring – en indsats der naturligvis skal gøres i samarbejde med andre faglige organisationer ( ex. Danske Sygeplejeråd og FOA )
Medlemsrepræsentantkandidater
Brian Glenn Pedersen

Procesteknolog
Hvem er du?
Mit navn er Brian, jeg er 49 år og gift med Louise. Sammen har vi to døtre på hhv. 15 og 19 år. Til daglig arbejder jeg som køkkenleder (Økonoma) på Døgninstitutionen Skovbo, i Skanderborg kommune, hvor vi sikre at nogen af vores mest udfordrende børn og unge, hver dag går mætte i seng, med visheden om at de er ønsket og elsket. I min fritid sætter jeg stor pris på at komme i naturen, hvor jeg gerne går lange ture og lader op.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op til min fjerde periode i hovedbestyrelsen, fordi jeg ønsker at hjælpe og gøre en forskel for medlemmerne af Kost og Ernæringsforbundet. Sammenhold og fællesskab er vigtigt hvis vi vil slå igennem med de dagsordener vi som fagligt fællesskab kommer med. Om vi arbejder med Diæter, produktion eller vejledning er ikke vigtigt. Det at vi alle er kostfaglige er det der bringer os sammen og støber det fundament vi står på.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Vi har i den forgangne periode måtte træffe svære beslutninger for forbundet og medlemmerne. Disse beslutninger skal følges til dørs. Vi har brug for at stå sammen og sikre at der også i fremtiden er ernæringsassistenter bag de 1.000.000 daglige måltider, at det er muligt at få vejledning af en diætist, eller sparer med en ernæringsteknolog omkring en udviklings opgave, under ledelse af økonoma eller PB'er. Vi er kostfaglige , vi er medlemmernes forbund. Kost og Ernæringsforbundet. Husk at stemme, så din stemme tæller. Medlemmernes forbund.
Jane Kilgast Kristensen

Ernæringsassistent
Hvem er du?
Mit navn er Jane, jeg er 39 år. Gift med Martin, mor til 2 drenge på 16 og 12 år. Mine sko er plantet i den jyske muld, hvor jeg både bor og arbejder. Jeg slår mine køkkenfaglige folder i Børnehuset Hesselholt, hvor jeg arbejder som Kostfaglig Eneansvarlig. Jeg er desuden medlem af Regionsbestyrelsen i Region Nordjylland, hvor jeg også er udpeget til at sidde med i FH kommunegruppe Mariagerfjord.
Min fritid krydrer jeg med skolebestyrelsesarbejde, fodboldudvalg, ungdomsskolebestyrelsen, fodboldspil, Ginklubben, gåture med hunden og så læser jeg gerne en god bog.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op til hovedbestyrelsen i Kost og Ernæringsforbundet, fordi jeg brænder for at gøre en forskel. Jeg drømmer om at være med til, at udvikle vores forbund og sikre, at der er et fagligt fællesskab for alle os ernæringsproffesionelle i mange år frem. Vi skal have vist de unge mennesker, vigtigheden af et godt fagligt fællesskab, og det vil jeg gerne være med til at stå i spidsen for.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Vi ser ind i et generationsskifte - hvor mange går på efterløn eller pension. Men har vi nogen der kan udfylde deres arbejdssko? Vi mangler ernæringsassistenter på den lange bane.
Kan vi få knækket den kurve - jeg vil meget gerne være med til at gøre et forsøg.
Er vores løn høj nok? Vi skal have mere i lønningsposen. Lige om lidt hedder det OK 26 og dertil skal vi have fortalt politikkerne og embedsmændene hvor vigtige vi ernæringsproffesionelle er og hvilken forskel vi gør derude.
En ting er vores løn, men vores arbejdsmiljø og vores arbejdsvilkår skal bestemt også være i top - er det ikke kun kroner og øre eller skal der også kigges på andre ting?
Vi skal, i Kost og Ernæringsforbundet, selvfølgelig stadig arbejde med bæredygtighed, økologi og den grønne omstilling.
Vi skal være med til at sikre vores medlemmer, får efteruddannelse, så de kostfaglige job, bliver i kostfaglige hænder.
Josephine Arrild

Ernæringsassistent
Hvem er du?
Mit navn er Josephine Arrild. Jeg er uddannet ernæringsassistent og arbejder på et plejehjem en dag om ugen. Resten af min arbejdstid bruger jeg på at være fællestillidsrepræsentant for 200 ernæringsfaglige kolleger i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op til hovedbestyrelsen fordi jeg brænder for at udvikle og styrke vores organisation. Jeg vil arbejde benhårdt for at vores fællesskab står stærkt. Jeg lever for nærvær, fællesskab og sammenhold. Jeg er ukuelig i min ambition for at vores organisation vil komme til at blomstre i de kommende år og jeg er drevet af at alle medlemmer skal føle sig hjemme og favnet i vores organisation.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Vi skal stå stærkt fagpolitisk, hvor vi har en stor opgave med at gøre opmærksom på os selv. Vi ved at vi er vigtige for velfærden og vi ved at vi er en stor kapacitet i arbejdet med grøn omstilling.
På de flest arbejdspladser er vi en faggruppe i undertal og vi er afhængige af stærke og store stemmer for at vores interesser kan varetages. Vi skal styrke vores (F)TRdækning i hele landet og vores organisation skal være proaktiv i arbejdet med at forhandle ordentlige vilkår og meningsfulde dækningsområder for vores lokale repræsentanter.
Vi skal stå stærkt på tværs af fag og jobfunktioner i vores organisation. Og vi skal bruge vores fællesskab aktivt til at skabe gode arbejdspladser. Gode arbejdspladser, dygtige medarbejdere og gode ledere er der heldigvis rigtig mange af. Men i mit arbejde som fællestillidsrepræsentant møder jeg også arbejdspladser som af den ene eller anden grund lider af et dysfunktionelt arbejdsmiljø.
Vores medlemmer, der søger hjælp til en samspilsramt arbejdsplads, ender alt for ofte med en skuffelse. Har vi ikke en rygende pistol, er der nemlig meget få forandringsskabende foranstaltninger, vi som faglig organisation kan iværksætte. Jeg vil arbejde for at vi øger indsatsen mod dårligt arbejdsmiljø for at skabe velfungerende arbejdspladser med mindre personaleudskiftning, højere trivsel og bedre kvalitet i opgaveløsningen til følge. Vores organisation favner både ledere og medarbejdere og den dimension skal vi udnytte til at åbne den svære samtale om knas i arbejdsmiljøet og til at udvikle innovative tiltag.
Maria Josefine Skjøtt Stagis Andersen

Kok og ernæringshjælper
Hvem er du?
Hej jeg hedder Maria. Jeg bor i Godthåb syd for Aalborg med min mand, vores to drenge og vores skønne hund. Jeg arbejder i Aalborg på 14. år som Kostfaglig eneansvarlig i vuggestuen Skydebanevej og er TR for mine kollegaer i den ene halvdel af Aalborg kommune.
Jeg bestræber mig på at være en nærværende TR der udviser tillid og tryghed. En der bygger bro når noget er svært og ALTID har vores medlemmers ryg. Jeg står for ordentlighed og tydelighed i mit TR hverv.
Jeg ELSKER mit job. Jeg elsker at lave mad, tværfagligheden, friheden til at planlægge selv og mine kollegaer. Men jeg bemærker også hvor forskelligt det opleves at være Kostfaglig eneansvarlig i et hus hvor man står alene med sin faglighed. Mere om det i næste afsnit.
I min fritid er jeg politisk aktiv og stiller op til byrådet i Aalborg kommune til november 2025. Jeg er skolebestyrelselsformand på Kærbyskolen hvor vores ældste søn går. Han har autisme og går i en specialafdeling. Han trives og udvikler sig. En fantastisk dejlig, kærlig og empatisk dreng. I den forbindelse er jeg valgt til at sidde i Skolebestyrelsernes FællesRåd hvor jeg også er valgt som næstformand. Vores rådmand i Børn og unge er formand.
Ellers sidder jeg i menighedsrådet i Godthåb, Godthåb samråd, er en del af ekspertpanelet i forhold til SKI aftaler og for nyligt blevet medlem af ØkoNord. Jeg har de sidste 6 år haft det økologiske guldmærke.
Mit hjerte banker for økologien, bæredygtighed, lokaleråvarer, klimavenlige tiltag og hjemmelavet mad. Så er jeg et menneske der er meget samarbejdsorienteret, har mange jern i ilden og hader udenomssnak. Vi skal kunne tale om det der er svært, for det er der drøftelserne kommer og løsningerne ligger.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op fordi jeg syntes vores forbund trænger til fornyelse. Vi skal være meget bedre til at følge med tiden og meget bedre til at være der for vores medlemmer i deres hverdag. Hvordan har jeg mange ideér til.
Plejer kan være godt, men det må ikke spænde ben for nytænkning af vores fag. Som TR ser jeg hvor lidt ansøgere vi efterhånden har til vores stillinger. Jeg gør selv en dyd ud af at højne vores nyuddannede i en ansættelsesproces, for hvis vi ikke giver dem chancen hvem skal så snart tage over? Som Kostfaglig eneansvarlig er vi hjerterne i husene. Vi er ikke “kun hende der laver maden”. Vi har enormt mange funktioner i sådan et hus både fagligt, med vores bløde værdier og måder at være på.
Alle ved at i køkkenet er der altid hjælp at hente. Og det syntes jeg vi skal sætte mere lys på og honoreres efter. Og det vil jeg arbejde indædt for. Der sker så meget på fødevarefronten hele tiden og vi som kostfaglige er enormt dygtige til at arbejde efter politiske visioner og tillære os ny viden. Det har jeg selv lige været med til at belyse i et spørgsmål om turbokyllinger i Aalborg byråd.
Vores rådmand i børn og unge kunne i hvert fald stolt berette overfor resten af byrådet, at vi i Børn og unge er dem der er bedst med på den dagsorden. Jeg er god til at fange de politiske dagsordner, agere på dem og klæde vores politikere på. Om det så er et møde hvor jeg medbringer mad så rådmanden kan smage hvad vuggestuebørnene i kommunen spiser, Ja så gør jeg det.
Har et tæt samarbejde med vores forvaltning om skolemad. Det er så spændende hvordan det kommer til at løbe af stablen. Det kommer jeg med ideér og sparring til. Og følger processen tæt.
Jeg arbejder indgående for at sprede budskabet om vores gode og vigtige arbejde for at borgere fra vugge til grav trives, udvikler sig, hurtigere bliver raske fordi de får den rette kost tilberedt af en Kostfaglig.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Jeg vil særligt arbejde for at det bliver attraktivt at tage en ernæringsfaglig uddannelse både for de helt unge men også dem der kigger efter andre veje i deres arbejdsliv.
Jeg vil særligt arbejde for at vi får mange flere TR’er (FTR) i kommunerne. Det er et fedt fællesskab at være en del af og jeg holder rigtig meget af mine egne TR kollegaer i hele landet.
Jeg vil særligt arbejde for at vores perspektiver heroppe i nord også bliver taget med til bordet. Os der til dagligt står med hænderne i dejen og rør i gryderne. Det er trods alt os der har fingeren på pulsen og ved hvad der rør sig. Og så vil jeg arbejde for DIG og dine kollegaer. Vi er et VI. Det er enormt vigtigt for mig at skabe tillid og tryghed så alle kan blive hørt.
Håber i vil stemme mig ind i hovedbestyrelsen. Jeg er SÅ klar til at bringe DIN stemme helt ind til bordet. Sammen er vi stærkest.
Mette Brogaard Lohse

Ernæringsassistent
Hvem er du?
Mette Brogaard Lohse – Klar til endnu en runde!
Jeg er hende med mange bolde i luften – er 52 år, gift og mor til tre voksne børn. Jeg bor ved Løkken, hvor vinden rusker og bølgerne bruser – helt ligesom mit engagement i Kost og Ernæringsforbundet!
Når jeg ikke har hovedet dybt nede i kødgryderne hos Nordjysk Mad I/S som ernæringsassistent og tillidsrepræsentant, jonglerer jeg med titler og opgaver. Jeg er nemlig næstformand i Regionsbestyrelsen i Nordjylland og har ledet arbejdet i tillidsrepræsentant- og arbejdsmiljøudvalget.
For at styrke og udvikle vores profession har Kost og Ernæringsforbundet udpeget mig som repræsentant i uddannelsesudvalget på erhvervsskolerne i Aars og Hjørring – og som om det ikke var nok, sidder jeg også i Fagbevægelsens Hovedorganisations kommuneudvalg i Brønderslev og Hjørring.
Og hvis du troede, jeg var færdig med at samle titler, så er jeg også delegeret i PKA!
Hvorfor stiller du op?
Fordi jeg slet ikke er færdig! Kampen for Forbundets udvikling er lang og betydningsfuld – og jeg er klar til min femte runde. Ernæringsassistenterne er vores største medlemsgruppe, og de fortjener en stemme i Hovedbestyrelsen, der både har fingrene i bolledejen og begge ben solidt plantet på jorden.
Som tillidsrepræsentant har jeg opbygget et stort netværk, der gør, at jeg kan bringe hverdagens udfordringer direkte med ind i debatten – og nej, jeg tænker ikke på en brændt sovs, men på de reelle problematikker, vi står overfor.
Hvad vil du særligt arbejde for?
💰 LØN: Ligeløn, høj løn, mere løn – det er simpelt, vi mangler det! Politikerne og embedsmændene skal få øjnene op for, hvor vigtige vores opgaver er, 24/7. Jeg er klar til at kæmpe for bedre lønvilkår og ikke mindst for ligeløn på tværs af alle professioner i Forbundet.
🎓 PROFESSIONERNE: Vi skal fokusere på at uddanne de ernæringsprofessionelle, som fremtiden har brug for. Mange af vores nuværende medlemmer nærmer sig efterløn og pension, og desværre bliver stillingerne ofte besat af andre faggrupper, fordi vi i øjeblikket uddanner for få. Det skal vi ændre – vi skal investere i de unge talenter og sikre, at vores faglige arv fortsætter med fuld kraft!
🤝 TILLIDSREPRÆSENTANTER: Vi kan aldrig have for mange tillidsrepræsentanter! Det er et supervigtigt og spændende hverv, hvor man gør en forskel hver eneste dag – fra at forhandle lokale aftaler til at være det afgørende bindeled mellem medarbejdere og ledelse. Jeg vil arbejde for, at Forbundet får valgt tillidsrepræsentanter på alle arbejdspladser, og at de løbende får den nødvendige, tidssvarende uddannelse og støtte.
Kort sagt: Med masser af energi, et glimt i øjet og mange bolde i luften er jeg klar til endnu en runde i Hovedbestyrelsen – og jeg er ikke bange for at tage kampen op!
Pia Skaaning Johansen

Ernæringsasistent
Hvem er du?
Jeg er 60 år og har været Tr i 26 år og været med i en del udvalg
Er dog ikke Tr mere er nu lige blevet valgt som Amir og starter på den uddannelse til januar
Hvorfor stiller du op?
For at prøve noget andet
Lyder spændene
Hvad vil du særligt arbejde for?
Håber på vi kan få fat i nogen flere elever.
Steffen Bækkel Nielsen

Kok
Hvem er du?
Mit navn er Steffen Bækkel, og jeg stiller op som kandidat til hovedbestyrelsen.
Jeg er uddannet kok og har været i branchen siden 2007. Min erfaring spænder bredt – fra gourmetrestauranter, til søs på flådens grå krigsskibe, som faglærer på FGU samt på teknisk skole.
I mit nuværende job er jeg kantineleder på en madfolkeskole i Vejen, hvor vi arbejder med at lære eleverne at lave rigtig mad fra bunden med fokus på kvalitet, lokale råvarer, sæson, smag og gode måltidsoplevelser.
Jeg bor sammen med min familie i Kolding, tæt på fjord og skov. Vi nyder at være aktive i naturen.
Hvorfor stiller du op?
Fordi jeg mener, at jeg har en bred forståelse for, hvor vi som medlemmer står, hvad vi har brug for, samt hvor vi skal hen i de kommende år.
Vi skal hele tiden have et øget fokus på at værne om et velfungerende forbund og sætte vores faglighed i spil. Engagement er afgørende – vi bliver nødt til at handle, hvis vi som personer eller som forbund skal udvikle os, både personligt og fagligt.
Jeg har et ønske om at styrke min forståelse for det politiske arbejde, der foregår inden for Kost- og Ernæringsforbundet. Jeg udfordrer gerne mig selv ved at sætte barren højt – og jeg forventer det samme af mine medmennesker. Jeg er den, der er fuld af gode idéer og løsninger, og jeg knokler, til vi når det fælles mål.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Arbejdsforhold: Vi skal arbejde for at få ernæringsassistentfaget anerkendt igen og gjort opmærksom på, hvor vigtig vores faglige viden er.
Derudover skal vi styrke de unges forståelse af de faglige kvalifikationer, man opnår som uddannet ernæringsassistent, og hvordan disse kompetencer spiller en vigtig rolle i samfundet i dag. Vi skal fortsætte arbejdet med at løfte vores faglige kompetencer – både som forening, fra arbejdsgiverens side og hos arbejdstagerne. Kun ved at styrke vores faglighed kan vi skabe grundlag for højere løn og et bedre arbejdsmiljø for dem, der arbejder med at lave mad til mange.
Madværdier: Jeg brænder for at gøre flere opmærksomme på, hvor gode råvarer kommer fra, så vi kan spise mad af højere kvalitet – med fokus på danske råvarer og økologi. Vi skal have større fokus på klimaet og bæredygtighed i vores madvalg. Jeg vil være jeres talerør i forbundet. Jeres stemme ud til medlemmerne.
Regionsformandskandidater - Region Nordjylland
Marian Aagaard

Økonoma
Hvem er du?
Jeg hedder Marian Aagaard, er 62 år, gift med Poul og har én søn - Sebastian på 20 år.
Jeg er uddannet Økonoma og har gennem de ca. 25 første år af mit arbejdsliv arbejdet med Ledelse.
Jeg stiller op til min 7. periode som Regionsformand for region Nordjylland
Hvorfor stiller du op?
Det at være Regionsformand er for mig en livsstil. Jeg brænder for faget og profession. Vi er vigtige aktører i det danske sundhedsvæsen. Jeg elsker mit arbejde - ikke 2 dage er ens og du har altid mange bolde i luften som du skal navigere med. Det udfordre mig og giver mig lyst til mere. Jeg elsker at bedrive Medlemsservice og være medlemmernes og faget repræsentant. Jeg er stolt af mit fag og min profession.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Rekruttering til faget.
Bedre løn og arbejdsvilkår.
Bedre arbejdsmiljø.
Synlighed for faget og forbundet
Flere medlemmer - sammen er vi stærkere.
Regionsformandskandidater - Region Midtjylland
Jette Nielsen

Ernæringsassistent
Hvem er du?
Mange kender mig nok, da jeg har siddet på posten en del år. Jeg er fraskilt, har 3 børn og 9 børnebørn. Bor i Randers i en lille by der hedder Værum. Sidder som delegeret i vores Pensionskasse for sundhedsfaglig og gjort det i 16 år. Har siddet som domsmand i retten i Randers og nu i Vestre landsret i Viborg. Udpeget af FH til at sidde i FGU Østjyllands bestyrelse. Nyder naturen med mine vandresko på i og omkring Randers og Mols hvor mit sommerhus ligger.
Hvorfor stiller du op?
Jeg brænder for arbejdet og har gjort det i alle de år jeg har siddet på posten, det er et spændende og afvekslende job, at kunne hjælpe jer medlemmer i det daglige arbejde. Alle skal føle sig anerkendende og have den hjælp der er behov for, om du bor i Thyborøn eller Århus eller hvor i regionen du kommer fra, og ja uanset hvilken uddannelse I har.
Alle skal føle de er med i en OK fagforening, og have den hjælp vi tilbyder. Dette arbejde kan foregå på tlf., mail, virtuel eller fysiske møder. Det handler om at forsætte det ernæringsfaglige arbejde, der er i gang her i Region midt og på landsplan. Mad kan mere end at mætte. Anerkendelse af hvad I som Ernæringsprofessionelle kan og gør i det daglige arbejde, for alle har brug for den rette ernæring, om det er det man spiser eller det behandlende system.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Blive ved med at fortælle omverden om vores uddannelser, dette gøres på borgmestermøder, udvalgsmøder med embedsværket, FH-regi (Fagbevægelsen Hovedorganisation) på uddannelse steder, samarbejdsmøder med fagpolitiske folk og mange andre steder, for mad kan mere end at mætte, det giver næring til syge, raske, ældre, unge og børn, ja alle har krav på den rette ernæring i samfundet.
Forsætte arbejdet med udbredelse af kendskabet til vores uddannelser på folkeskoler og uddannelsessteder, dette gøre ved at besøge uddannelsesmesser sammen med de unge i bestyrelsen, uddannelsessteder (skolebesøg) og hvor vi møder politikere, for vi mangler ernæringsfaglige medarbejder i fremtiden, dette gælder både elever og faglært personale.
Jeg vil arbejde videre på det arbejde vi i regionen har sat i værk i 2024 sammen med bestyrelsen, at der skal være en mulighed for at få lavet en overbygning på uddannelsen som ernæringassistent, det kan være til gavn for arbejdspladserne. Det at kunne tilbyde medlemmer en uddannelses udvikling i deres daglige arbejde, så vi kan få sået nogle frø til kommende leder, så medlemmerne kan se at de kan uddanne sig gennem hele livet, for dem der gerne vil dette.
Sætte gang i det arbejde med at danne netværk for vores tillidsvalgte ude på arbejdspladserne, så der dannes et tættere netværk med sammenlignende arbejdspladser, der kan også dannes netværker inden for specifikke uddannelses kontra arbejdspladser, til gavn for dem der vil være med i disse netværkgrupper.
Vil følge arbejdet omkring skolemad i region midt tæt og se hvor vi får projekter i gang. Den kommende overenskomstperiode 2026, skal vi sammen finde ud af hvad der skal ske inden for vores område, det kan være lønkroner, arbejdsmiljø, frihed og meget mere, dette arbejde ser jeg frem til at være en del af og bære jeres ønsker ind til Hovedbestyrelsen.
Arbejde videre med at se på lønforholdene på Ernæringsassistentelever og ikke mindst deres pension forhold som vi fik gennemført i 2024 og gerne skulle kunne forbedre i fremtiden. Og ikke mindst forsætte arbejdet med den strategi der blive vedtaget på den kommende generalforsamling i maj 2025.
Regionsformandskandidater - Region Syddanmark
Susanne Bahn Loges

Ernæringsassistent
Hvem er du?
Jeg hedder Susanne Loges, er 58 år og ernæringsassistent. Jeg har 38 års erfaring inden for storkøkken arbejde og har gennem mange år beskæftiget mig med fagligt arbejde. Det har jeg gjort som TR på en stor arbejdsplads, deltaget i diverse Medudvalg, og arbejdet for at skabe og fastholde en god arbejdsplads. Samtidig har jeg siddet i regionsbestyrelsen i Syddanmark, de sidste 3 år som næstformand. Dette førte til at jeg pr. 1 oktober blev regionsformand.
De 3 måneder jeg har været regionsformand, har jeg brugt til at sætte mig ind i de mange forskellige opgaver, få skabt relationer til samarbejdspartnere, samt hjulpet medlemmer. Det er et arbejde jeg er meget glad for og ønsker at fortsætte. Privat er jeg gift, har 2 voksne børn, og bor i Odense
Hvorfor stiller du op?
Jeg brænder for det fagpolitiske arbejde, finder det vigtigt at udbrede kendskab til vores fag og profession. Vi løfter hver dag en samfunds vigtig opgave, det skal der sættes fokus på. Jeg ved, at jeg kan gøre en forskel, når et medlem har brug for hjælp, støtte, rådgivning eller sparring. Jeg nyder at fortælle om vores forbund, hvad vi kan og gør, samt hvorfor løn og gode arbejdsvilkår aldrig går af mode.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Jeg vil særligt arbejde for, at medlemmerne oplever, de har et forbund der er til for dem. At vi er synlige, nærværende og lyttende. At vi yder den støtte og hjælp de har brug for. Politisk vil jeg arbejde for, at de ernæringsprofessionelle uddannelser får den anerkendelse og opmærksomhed de fortjener. Således at flere vil finde det attraktivt at tage uddannelse inden for vores fag.
Regionsformandskandidater - Region Sjælland
Bettina Bøgelund Hansen

Ernæringsassistent
Hvem er du?
Din stemme, din regionsformand – Sammen skaber vi en stærkere fremtid for ernærings professionelle
Hvem er jeg? Mit navn er Bettina Bøgelund Hansen. Jeg er bosiddende i Roskilde og stiller op som regionsformand i Region Sjælland. Jeg tror på, at mine faglige og politiske kompetencer kan gøre en forskel for jer medlemmer. Min passion for arbejdsvilkår, retfærdighed og faglighed har været drivkraften gennem hele min karriere – og jeg ønsker at tage det videre som jeres regionsformand.
Uddannelse og erfaring:
Ernæringsassistent (1986)
Tillidsrepræsentant (siden 1989)
Diplomuddannelse i ledelse
Akademiuddannelse i ernæring
Fagpolitisk erfaring:
Bestyrelsesmedlem i Kreds 3 og Region Hovedstaden (1998-2018)
Hovedbestyrelsesmedlem i Kost og Ernæringsforbundet (4 perioder, 2003-2018)
Formand for Fagligt udvalg for ernæringsassistenter (2022-2024)
Jeg har arbejdet bredt inden for faget – fra hospitaler til daginstitutioner og plejehjem – og kender de udfordringer og muligheder, vores profession står over for.
Hvorfor stiller du op?
Hvorfor stiller jeg op? Siden 1989 har jeg som tillidsrepræsentant været optaget af arbejdsvilkår og retfærdighed. Jeg har lyttet til medlemmernes erfaringer og ladet mig inspirere af jeres hverdag. Fortællinger der motiverer mig til at kæmpe for bedre arbejdsmiljø, stærkere faglighed og flere muligheder inden for vores felt. Vi er et forbund med mange uddannelsesniveauer og kompetencer – fra ernæringshåndværket til ledelse. Det gør os stærke, når vi står sammen. Som regionsformand vil jeg arbejde for at møde jer, hvor I er, og sikre, at alle føler sig set, hørt og værdsat.
Hvad vil du særligt arbejde for?
Hvad vil jeg arbejde for?
- Flere tillidsrepræsentanter
Tillidsrepræsentanterne er kernen i vores lokale fællesskab. Jeg vil arbejde for at styrke deres rolle og rekruttere flere, så vi får en endnu stærkere repræsentation på arbejdspladserne. - Rekruttering til faget
Gennemsnitsalderen i vores forbund er 46 år, og vi står over for en alvorlig rekrutteringsudfordring. Jeg vil gøre det attraktivt at uddanne sig som ernæringsassistent og arbejde for at opkvalificere uddannelsen, så vores fag bliver fremtidssikret. - Én samlet region Region
Sjælland spænder vidt – fra Gedser til Sjællands Odde. Jeg vil arbejde for at skabe stærke, nærværende fællesskaber både fysisk og digitalt, så afstanden aldrig bliver en barriere. - Medlemsrekruttering og fastholdelse
Vi skal ikke kun tiltrække nye medlemmer, men også passe på dem, vi allerede har. Jeg vil prioritere direkte kontakt og skabe meningsfulde arrangementer og initiativer, der styrker vores sammenhold. - Politisk indflydelse
Som regionsformand vil jeg være jeres stemme i hovedbestyrelsen og sikre, at jeres interesser bliver hørt og taget alvorligt. Jeg vil også kæmpe for, at vores unikke viden som ernærings professionelle får større vægt i de sundhedspolitiske dagsordener. - Fokus på erhvervsskolerne
Erhvervsskolerne spiller en afgørende rolle i uddannelsen af vores kommende kollegaer. Jeg vil arbejde tæt sammen med skolerne og lærepladserne for at sikre den bedste uddannelse og støtte eleverne på vejen.
Sammen kan vi skabe en fremtid, hvor styrke, samarbejde og fælles værdier baner vejen for vores fælles succes. Det starter her – med os alle. Sammen kan vi løfte Region Sjælland – og vores profession – til nye højder.
Stem på mig – Bettina Bøgelund Hansen – for en nærværende, engageret og resultatorienteret regionsformand.
Regionsformandskandidater - Region Hovedstaden
Marianne Vilsbøll Jacobsen

Økonoma
Hvem er du?
Jeg hedder Marianne Vilsbøll Jacobsen, og har været regionsformand i Region Hovedstaden siden 2019. Jeg er uddannet økonoma, og har siden jeg sluttede min uddannelse, arbejdet mere end 30 år i offentlige køkkener.
Jeg har gennem årene haft tillidshverv som arbejdsmiljørepræsentant, tillidsrepræsentant samt mange år arbejdet som leder. Jeg har i mange år været politisk aktiv i Kost og Ernæringsforbundet inden jeg blev valgt som Regionsformand. Jeg har et stærkt politisk netværk og gode samarbejdsrelationer, både i regionen, i kommunerne, på vores uddannelsesinstitutioner, gennem samarbejde med andre organisationer og med jer.
Hvorfor stiller du op?
Jeg genopstiller til posten som regionsformand i Region Hovedstaden i Kost og Ernæringsforbundet, fordi jeg stadig har lysten, energien og brænder for vores profession. Jeg er klar til at videreudvikle den linje, jeg gennem 6 år har lagt med involvering og lydhørhed overfor jer medlemmer. Samtidig er jeg klar til at fortsætte arbejdet, med at sætte vores faglighed på den politiske dagsorden i den offentlige debat.
Jeg vil fortsætte mit arbejde, med at det skal være meningsfyldt at være medlem i Kost og Ernæringsforbundet, og arbejde for at være synlig og nærværende for alle medlemmer. Ligeledes brænder jeg for at være med til at skabe de bedste rammer for den fortsatte udvikling i Kost og Ernæringsforbundet.
Hvad vil du særligt arbejde for?
I de kommende år står vi overfor mange store udfordringer, som kræver målrettet politisk fokus og prioritering. Den rejse vil jeg gerne være med på, via mit stærke netværk og store erfaring. I samfundet er der stor fokus på sund ernæring og forebyggelse. Der er brug for vores viden. Det er nødvendigt at kæmpe klogt for de bedst mulige vilkår.
Jeg vil arbejde for:
- At være synlig i jeres hverdag samt nærværende med god dialog, så vi sammen kan videreudvikle vores faglighed og indsatsområder.
- At synliggøre vores professions stærke kernekompetencer og værdier. Vores fags anerkendelse skal øges og udviklingen sikres.
- Løn, rammer og vilkår, der sikrer en fortsat udvikling af vores profession.
- At vi i fællesskab skal udvikle og styrke samarbejdet med tillidsvalgte og ledere, som er nødvendige samarbejdspartnere, når vi skal skabe optimale vilkår for alle medlemmer.
- Klima og bæredygtighed – det bidrager vi i høj grad som ernæringsprofessionelle til, med vores kostfaglige viden – men det kræver politiske mål.
- At vi SAMMEN bliver endnu mere synlige i den offentlige debat – vi skal have mod og ambitioner på vores fags vegne. Ernæringsprofessionelle er VIGTIGE spillere i samfundet, når det drejer sig om ernæring, sundhed og forebyggelse.
- Fortsat fokus på uddannelse og kompetenceudvikling indenfor vores fag. Uddannelserne skal gøres mere attraktive, så flere bliver fremtidens ernæringsprofessionelle.
- Et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Det er med til at skabe trygge vilkår på arbejdspladserne - fastholdelse er vigtigt; men vilkårene skal være i orden.
- At udvikle faglige netværk med vores dygtige medlemmer, så vi kan dele viden og styrke vores faglige relationer og kvalitet. Netværk er grobund for et kostfagligt sammenhold og gensidig respekt, der sikrer en dynamisk og fokuseret udvikling.
Jeg vil et handlekraftigt, nærværende, involverende og forandringsparat forbund. SAMMEN i et stærkt FÆLLESSKAB af ernæringsprofessionelle har vi indflydelse på vores fag.
Regionsformandskandidater - Grønland
Endnu ingen kandidater
Kandidater bliver løbende offentliggjort her i perioden 15. januar til 15. februar 2025, hvor opstillingen lukker.
Regionsformandskandidater - Færøerne
Endnu ingen kandidater
Kandidater bliver løbende offentliggjort her i perioden 15. januar til 15. februar 2025, hvor opstillingen lukker.