Kost, ernæring og sundhed

Vær opmærksom på eleverne

Det er vigtigt, at du som tillidsrepræsentant forsøger at være opmærksom på elever – særligt dem, der mistrives.

Der har desværre været en tendens til, at et par elever er kommet til at give samtykke til ophævelse af deres egen elevkontrakt. Som du sikkert er klar over, er den eneste måde, det kan ske på, ved at eleverne selv vælger at underskrive en ophævelse af deres elevkontrakt.

Råd altid eleverne til at kontakte forbundet

Det er meget vigtigt, at du som tillidsrepræsentant er opmærksom på at råde eleverne til ikke at underskrive en ophævelse af deres elevkontrakt, da vi ikke kan hjælpe dem, hvis de har skrevet under. Råd dem altid til, at tage kontakt til forbundet og få råd hos en af vores dygtige konsulenter i Forhandlingsafelingen, hvis du ikke selv føler, at du kan svare på de spørgsmål de måtte have.

Skriv en mail på: forhandlingsafdelingen@kost.dk, eller ring på 31 63 66 00

Hvornår kan en elevkontrakt ophæves?

Elevkontrakten kan som udgangspunkt ikke ophæves af arbejdsgiver. Undtagelsen er, som det står skrevet i §60 i Erhversuddannelsesloven: "Hvis en arbejdsgiver, eller eleven gør sig skyldig i væsentlige misligeholdelser". Hvad det dækker over er en konkret vurdering og kræver individuel rådgivning fra forbundet. Det er værd at bemærke, at sygdom, mistrivsel og dårligt arbejdsmiljø - normalt IKKE er tilstrækkelige grunde til at ophæve en elevkontrakt.

Du kan læse mere om det at være elev her.

Og du kan læse mere om loven here: https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=146491#Kap7

Relaterede artikler

Viden og fag

Regler og retningslinjer for TR-valg (Kommunale og regionale område)

Regler og retningslinjer for TR-valg blandt kostfaglige kolleger på KOST’s overenskomst på det kommunale og regionale område.
Kost, ernæring og sundhed

Find din kollega i medlemssystemet

Kost og Ernæringsforbundets medlemssystem giver tillidsrepræsentanter mulighed for selvbetjening. Du kan finde stamoplysninger, og du kan få et overbl
Kost, ernæring og sundhed

TR og rekruttering

Som tillidsrepræsentant møder du kollegaer, som du tænker burde være medlem. Du kan her på siden læse vores argumentpapirer, som klæder dig på til en
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Kontakt Allan Bresson - han er din TR-kontaktperson i Kost og Ernæringsforbundet. Men alle i sekretariatet kan selvfølgelig hjælpe dig.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone3163 6665

mailabr@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk