Corona

12.03.2021

Vaccine af frontpersonale med AstraZeneca-vaccinen pauseres

Vaccination med AstraZeneca-vaccinen pauseres, mens lægemiddelmyndighederne undersøger indberetningerne af alvorlige tilfælde med blodpropper hos personer, der er blevet vaccineret med vaccinen.

Frontpersonale, som tilhører gruppe 4 i covid-19-vaccinationsplanen, har været tilbudt vaccine med AstraZeneca-vaccinen som nu pauseres, mens lægemiddelmyndighederne undersøger indberetningerne af alvorlige tilfælde med blodpropper hos personer, der er blevet vaccineret med vaccinen. 

Der er ikke dokumenteret en kausal sammenhæng mellem vaccinen og tilfældene, men det er nødvendigt, at myndighederne får undersøgt mistanken nærmere, før de kan fortsætte med vaccination med AstraZeneca, orienterer Sundhedsstyrelsen i et brev til medlemmerne af covid-19 sektorpartnerskaberne, som Kost og Ernæringsforbundet er en del af.

Pauseringen rammer hele vaccinationsprogrammet, men i særligt høj grad sundhedspersonerne, fordi AstraZeneca hidtil er blevet tilbudt en stor del af frontpersonalet. Sundhedsstyrelsen beklager mange gange for de gener, der følger af pauseringen for dem, som ikke kan blive vaccineret, som hidtil planlagt.

Alle tider til vaccination med AstraZeneca de kommende 14 dage vil automatisk blive aflyst, det gælder både 1. og 2. stik. Hvis man som frontpersonale på 65 år eller derover har tid til vaccination med en mRNA-vaccine, kan man fortsat blive vaccineret som planlagt.

”Vi kan desværre endnu ikke præcis sige, hvornår man som frontpersonale under 65 år kan blive vaccineret – det vil afhænge af revurderingen af AstraZeneca, som ligger i uge 12. Hvis vaccinationen med AstraZeneca genoptages, vil man få mulighed for at bestille en tid senere. Hvis vaccinationen ikke genoptages, er det forventningen, at frontpersonale i stedet vil blive tilbudt vaccination med udgangspunkt alene i deres alder.” skriver Sundhedsstyrelsen.

Dette betyder også, at den opsamlingsrunde for privatpraktiserende sundhedspersoner, som Sundhedsstyrelsen tidligere har annonceret, afventer yderligere afklaring.  

Se Sundhedsstyrelsens spørgsmål og svar om AstraZeneca her

Se Sundhedsstyrelsens notat med nærmere beskrivelse af pauseringen her

Se vaccinationsprogrammet her

 

corona

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året.
Sundhed og kost

Laver mad ud fra forsigtighedsprincippet

Kantineleder Brian Glenn Pedersen holder sig til velafprøvede opskrifter, når han laver mad til børnene på Søndervangskolen i Viby J.
corona

Nyt om vaccineprogrammer

Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at man er i gang med vaccination af målgruppe 4 for udvalgt personale i praksissektoren.
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk