nemlig
21.07.2021

Sympatikonflikt med 3F mod Nemlig.com’s transportvirksomheder

Kost og Ernæringsforbundet støtter 3F i deres kamp for bedre forhold for chauffører, der leverer for Nemlig.com

De dårlige forhold for chaufførerne, der leverer for Nemlig.com og deres moderselskab Intervare A/S er ikke acceptable. Derfor har Kost og Ernæringsforbundets Hovedbestyrelse sammen med FOA – på opfordring fra 3Fs Transportgruppe - besluttet at indgå en sympatikonflikt mod de transportvirksomheder, der leverer Nemligs varer. Konflikten starter d. 15. august 2021, og hvis du er omfattet, får du direkte besked fra Kost og Ernæringsforbundet.

3Fs transportgruppe har siden april forsøgt at gå i dialog med både Nemlig.com og transportvirksomhederne - uden held. Med sympatikonflikten lægger FOA, Kost og Ernæringsforbundet og 3F yderligere pres på, at Nemlig.com får ryddet op.

Sympatikonflikten betyder helt konkret, at medlemmer af 3F, FOA og Kost og Ernæringsforbundet skal nægte at modtage og forarbejde varer, hvis de bliver leveret af en af de transportvirksomheder, der er anmeldt konflikt imod. Det er ikke en arbejdsnedlæggelse, hvilket betyder at alle medlemmer fortsat skal gå på arbejde som vanligt. Man må blot ikke bære, håndtere, tilberede eller på anden måde bearbejde varer leveret af transportvirksomhederne, der er listet i linket under artiklen. I første omgang omfatter sympatikonflikten arbejdspladser på det kommunale og regionale område, men kan senere udvides til også at omfatte staten og private virksomheder, hvis det findes nødvendigt.

Det er vigtigt, at vores medlemmer står skulder ved skulder sammen med 3F og FOA om det her. Jeg har personligt været meget berørt af at læse historierne om de fuldstændig horrible forhold, som chaufførerne arbejder under, når de leverer for Nemlig.com. Det hører ikke hjemme på det danske arbejdsmarked. Ganske enkelt. – Ghita Parry, Formand for Kost og Ernæringsforbundet

Der vil løbende blive opdateret om nyheder på kost.dk, og vi sidder naturligvis klar ved telefonerne for at opklare eventuelle spørgsmål, man måtte have.

Kilder

Kost, ernæring og sundhed

Ny vejledning om underernæring i høring

Læs forbundets høringssvar på den nye vejledning, der udkommer til efteråret
Barn online bagfra

Formænd: Ryd op i junglen af onlinetrænere

I jagten på profit udsættes børn, der vil tabe sig, for manglende dømmekraft og manglende faglighed.
børn hængekøje

Online-trænere tilbyder vægttabsforløb til børn ned til 8-årsalderen

Formand for Fagligt selskab af Kliniske Diætister er rystet over udviklingen
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31636657

maillak@kost

mail sikkermail@kost.dk