faglige profiler

Strategisk ledelse

"Mit job handler om at bygge bro mellem alle faggrupper, medarbejdere, ledere, borgere, pårørende, interesseorganisationer og politikere i forhold til mad, måltider og ernæring."

Skaber strategier for mad og måltider

Jeg er ansvarlig for strategisk og administrativ ledelse og sørger blandt andet for at tale ernæringsfaglighed ind i alle sammenhænge på tværs af forvaltninger og enheder. Det gør jeg som leder og i netværk med andre ledere. Jeg har især til opgave at understøtte partnerskaber og samarbejder på tværs af afdelinger, forvaltninger, sektorer, organisationer og fagligheder - med borgerens behov som udgangspunkt. 

Jeg står for at udvikle politik og handleplaner, så mad og måltider på strategisk niveau integreres i sundhedsfremmende, forebyggende, behandlende og rehabiliterende indsatser. Jeg tager mig af udvikling af for eksempel kvalitetsstandarder og ydelseskatalog. Desuden er det min opgave at tilgodese de politiske målsætninger, holde ledelse og andre ajour med den nyeste viden om kost og ernæring. Endelig tager jeg mig af ledelsesmæssige opgaver som lønforhandling, ansættelse og afskedigelse af medarbejdere og udarbejdelse af budgetter. 

Jeg agerer i en organisation præget af høj kompleksitet, og derfor er det afgørende, at jeg er strategisk, beslutsom og god til at kommunikere. Jeg sætter en ære i at lytte og skabe dialog og tillid. Desuden er jeg realistisk og tør gå forrest, udstikke retningen og holde fast – også i modvind. Jeg har indgående kendskab til lovgivning om fødevarer, service og sundhed og kombinerer ernæringsfaglig viden med økonomisk overblik og ledelsesmæssige kompetencer. 

Ved at arbejde strategisk med mad og måltider på politisk niveau er jeg med til at optimere velfærdsydelser – og dermed den enkelte borgers mulighed for at skabe et bedre liv for sig selv.

FAKTA

  • UDDANNELSE: Han eller hun har typisk en uddannelse som professionsbachelor i ernæring og sundhed, kandidat overvejende inden for fødevarer, ernæring og sundhed eller økonoma. Desuden har han eller hun ofte flere års erfaring samt efteruddannelse eller diplomuddannelse inden for ledelse.
  • ARBEJDSSTED: Han eller hun er ansat i stat, region eller kommune. Stillingen kan være med et bredere ansvarsområde end mad og måltider, for eksempel forskning og service.
  • TITLER: Han eller hun har oftest en titel som mad- og måltidschef, køkkenchef, ledende økonoma eller servicechef.

Mød de 11 faglige profiler fra Kost og Ernæringsforbundet her. Læs hvilke konkrete kompetencer fagpersonen kan tilbyde inden for kost, ernæring og sundhed.

Profilen som PDF

Relaterede artikler

faglige profiler

Vejledning i forebyggelse og rehabilitering

"I min vejledning ved jeg, at én ting er lige så vigtig som al min viden om mad, ernæring og sundhed - nemlig min evne til at motivere."
faglige profiler

Tilrettelæggelse af sundhedsfremme

"Sundhedsfremme er afgørende for rehabilitering, og her spiller jeg en afgørende rolle i forhold til at skabe de rette rammer for dialogen."
faglige profiler

Måltidsværtskab

"Servering af maden og min måde at optræde på er afgørende for hvad og hvor meget, borgeren spiser og dermed for hans eller hendes sundhedstilstand."
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk