faglige profiler

Mad, håndværk og storproduktion

"Jeg ved, hvordan smagene i de store portioner lykkes."

Passioneret madhåndværker og stærk holdspiller

Jeg mestrer alle procestrin i professionelt madhåndværk: Modtagelse og opbevaring af varer, tilberedningsmetoder, vellykket tilsmagning, udportionering og pakning af færdige måltider eller delkomponenter. Jeg har omfattende viden om fødevarers kvaliteter, god ernæring, diæter og ved, hvordan de enkelte tilberedningers kulinariske værdier prioriteres og bevares. Jeg behersker brugen af køkkenteknologi, IT- og produktionsudstyr samt varetagelsen af god køkken- og produktionshygiejne. 

Min arbejdsplads producerer dejlig mad i storskala til raske og syge mennesker. Hverdagsmåltider, der matcher beskrevne målgruppers kulinariske forventninger og ernæringsmæssige behov. Det kan for eksempel være skolemad, kantineforplejning, måltider til mennesker på farten, maden til ældre hjemmeboende borgere eller patienter på hospitalet. 

Jeg er en del af en stor personalegruppe, og værdsætter samarbejdet med mine kolleger. Vi har et stærkt socialt og professionelt sammenhold. Det falder mig naturligt at være pligtopfyldende og bidrage til, at vi har nogle hensigtsmæssige og effektive arbejdsrutiner. Jeg trives godt på et hold, hvor vi arbejder frem mod et fælles mål. Fordi jeg indgår i en helhed, er jeg også fokuseret på at kunne overlevere til både mine kolleger og andre faggrupper. De har brug for, at jeg kan formidle, hvad jeg laver. 

Jeg er god til at fordybe mig og holde fokus på kvaliteten i mine opgaveløsninger, og sætter en ære i hele tiden at udvikle mig på netop de køkkenfaglige områder, som jeg skal varetage i mit arbejde.

FAKTA

  • UDDANNELSE: Han eller hun har typisk en uddannelse som ernæringshjælper, ernæringsassistent, ernæringsteknolog eller professionsbachelor i ernæring og sundhed, køkkenassistent, køkkenleder, økonoma eller ernærings- og husholdningsøkonom.
  • ARBEJDSSTED: Han eller hun arbejder for eksempel i kantiner (på for eksempel arbejdspladser, og uddannelsesinstitutioner), på hospitaler, plejecentre, fængsler, kaserner eller catering.
  • TITLER: Han eller hun har oftest en titel som ernæringshjælper, ernæringsassistent, ernæringsteknolog eller professionel forplejer.

Mød de 11 faglige profiler fra Kost og Ernæringsforbundet her. Læs hvilke konkrete kompetencer fagpersonen kan tilbyde inden for kost, ernæring og sundhed.

Profilen som PDF

Relaterede artikler

faglige profiler

Vejledning i forebyggelse og rehabilitering

"I min vejledning ved jeg, at én ting er lige så vigtig som al min viden om mad, ernæring og sundhed - nemlig min evne til at motivere."
faglige profiler

Tilrettelæggelse af sundhedsfremme

"Sundhedsfremme er afgørende for rehabilitering, og her spiller jeg en afgørende rolle i forhold til at skabe de rette rammer for dialogen."
faglige profiler

Strategisk ledelse

"Mit job handler om at bygge bro mellem alle faggrupper, medarbejdere, ledere, borgere, pårørende, interesseorganisationer og politikere."
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk