faglige profiler

Koordinering og styring af driftopgaver

"Jeg samarbejder på tværs - både med personalet i køkkenet, andre ledere, kunder og eksterne partnere."

Planlægger arbejdet på tværs

Jeg står for drift, indkøb og logistik i flere produktionsenheder. Jeg arbejder på det administrative niveau i en større organisation - det kan for eksempel være i et hospitalskøkken, i en central køkkenenhed eller inden for catering. I det daglige samarbejder jeg med blandt andet produktionsledere, personalet i køkkenet, leverandører samt kunder og eksterne partnere. 

Jeg planlægger arbejdsgange og anden logistik og har stærke kompetencer inden for indkøb, menuplanlægning, produktion, salg og marketing. Jeg kan varetage budgetstyring og være ansvarlig for de systemer, der sikrer, at maden både produceres, pakkes og distribueres på en sikker, god og økonomisk forsvarlig måde. Også egenkontrol og kvalitetsstyring kan være blandt mine arbejdsopgaver. Jeg deltager i interne og eksterne møder, forhandlinger og udviklingsaktiviteter med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. 

Jeg er kvalitetsbevidst, ansvarlig, fleksibel og har overblik over økonomi og produktionsprocesser. En af mine stærke kompetencer er desuden at finde løsninger, når der opstår akutte problemer. Jeg fungerer som sparringspartner for både ledelse og medarbejdere, og det er en stor fordel i mit arbejde, at jeg er god til at acceptere andres holdninger og er samarbejdsvillig og pålidelig. 

Ved at deltage i tværfaglige møder er jeg med til at sørge for, at samarbejdet på tværs af faggrupper fungerer godt i hverdagen, understøtter en optimal produktion, anvender de nyeste metoder og sikrer den bedste måltidsoplevelse for borgeren.

FAKTA

  • UDDANNELSE: Han eller hun har typisk en uddannelse som ernæringsassistent, ernæringsteknolog, professionsbachelor i ernæring og sundhed, eller køkkenassistent, køkkenleder, økonoma eller ernærings- og husholdningsøkonom.
  • ARBEJDSSTED: Han eller hun arbejder som regel i stat, region eller kommune – gerne i centralkøkkener – og har ofte ansvar for driften på flere produktionsenheder. Afhængigt af arbejdspladsens størrelse er driftopgaverne fordelt på flere specialister inden for menuplanlægning, indkøb, logistik eller drift.
  • TITLER: Han eller hun har oftest en titel som driftansvarlig, logistikchef, driftchef, ansvarlig for pakning/distribution, indkøbsansvarlig, lagerchef eller afdelingsleder.

Mød de 11 faglige profiler fra Kost og Ernæringsforbundet her. Læs hvilke konkrete kompetencer fagpersonen kan tilbyde inden for kost, ernæring og sundhed.

Profilen som PDF

Relaterede artikler

Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk