faglige profiler

Koordinering af standarder for mad og måltider

"Hvis der er noget ved bestemte arbejdsgange, der undrer mig, så forsøger jeg at være med til at ændre vaner og rutiner hos personalet ved at komme med forslag til nye systemer eller forbedringer af de eksisterende."

Kommunikerer på tværs af professioner

Jeg rådgiver en lang række forskellige professionelle om kost og ernæring. Jeg er ansvarlig for koordineringen mellem forskellige afdelinger, når det gælder optimal udnyttelse af mad og drikke i forplejningen. Min funktion kan for eksempel være at pege på forbedringer, der sikrer tilfredshed hos slutbrugeren. 

Det er helt centralt for mit arbejde at være superbruger i forskellige faglige standarder som for eksempel ’Anbefalinger for den danske institutionskost’. Min uddannelse og erfaring gør mig i stand til at undervise det øvrige personale og vejlede i for eksempel portionsstørrelser og anretning samt kvalitetsstyring. I det hele taget bruger jeg meget tid på at indsamle ny viden og formidle den til andre faggrupper. Hvis der er noget ved bestemte arbejdsgange, der undrer mig, så forsøger jeg at være med til at ændre vaner og rutiner hos personalet ved at komme med forslag til nye systemer eller forbedringer af de eksisterende. 

Jeg er ofte et koordinerende led til ledelsen, og tværfagligt samarbejde er helt afgørende for, at jeg kan udføre mit job. Jeg er udviklingsorienteret og inspireres ofte til innovative, praktiske løsninger. Når jeg skal føre ideerne ud i livet, er det afgørende, at jeg har gennemslagskraft og formår at opbygge tillid. 

Jeg er typisk ansvarlig for skriftlig og mundtlig formidling til både kolleger, men også ansatte i forvaltninger og kommuner, og står i mange situationer for at indsamle data og dokumentation i forhold til evalueringsopgaver, der vedrører kvaliteterne i den professionelle forplejning.

FAKTA

  • UDDANNELSE: Han eller hun har typisk en uddannelse som ernæringsteknolog, professionsbachelor i ernæring og sundhed, kandidat inden for overvejende fødevarer, ernæring og sundhed, køkkenleder, økonoma eller ernærings- og husholdningsøkonom.
  • ARBEJDSSTED: Han eller hun arbejder typisk i statslige, regionale eller kommunale forvaltninger, fødevare- og cateringvirksomheder, cafetilbud eller på hospitaler, plejecentre eller boenheder.
  • TITLER: Han eller hun har oftest en titel som kostkonsulent, ernæringskonsulent, sundhedskonsulent, mad- og måltidskonsulent, ernæringskoordinator, kostkoordinator eller udviklingskonsulent.

Mød de 11 faglige profiler fra Kost og Ernæringsforbundet her. Læs hvilke konkrete kompetencer fagpersonen kan tilbyde inden for kost, ernæring og sundhed.

Profilen som PDF

Relaterede artikler

Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk