Mad
04.03.2021

Job på særlige vilkår

Hvis din arbejdsevne bliver nedsat, midlertidigt eller varigt, findes der redskaber til at fastholde dig i jobbet eller på arbejdsmarkedet.

Redskaber til arbejdsfastholdelse

Bliver din arbejdsevne nedsat, midlertidigt eller varigt, er der flere mulige redskaber, der måske kan bruges til at fastholde dig i jobbet eller på arbejdsmarkedet. Fx, en § 56-ordning, delvis syg/rask, omplacering, arbejdspladsvurdering, nedsat arbejdstid, personlig assistent, revalidering, fleksjob eller skånejob.

Kom godt igang med inklusion og fastholdelse

Langtidssygemeldt

Har du været sygemeldt i lang tid, kan du tale med din tillidsrepræsentant om, hvordan du kommer tilbage i jobbet, enten på fuld tid eller nedsat tid.

Har dit arbejdsmiljø betydning for din nedsatte arbejdsevne, så inddrag din arbejdsmiljørepræsentant.

Måske har du brug for en periode som delvis syg/rask, hvor din arbejdsevne kan kortlægges og gradvis bliver normal. Måske har du brug for skånehensyn ved omplacering til andet arbejde eller måske nedsættelse af arbejdstiden?

Du kan også aftale en § 56-ordning og/eller en personlig assistentordning.

Fastholdelse i jobbet ikke muligt

Er du blevet sagt op eller er det ikke muligt for dig at vende tilbage til dit normale arbejde, kan du have behov for at søge om revalidering, fleksjob eller skånejob i din kommune.

Mere om arbejdsmiljø

Kost, ernæring og sundhed

Personlig assistent

Lønmodtagere, ledige, selvstændig erhvervsdrivende og personer under uddannelse, med varig nedsat arbejdsevne som følge af handicap, kan søge om tilsk
natur

Arbejdsskade

Hvis du får en arbejdsskade, ved en pludselig hændelse eller efter flere års påvirkning, er det vigtigt at tage stilling til, om den skal anmeldes.
Køkken

Fysisk arbejdsmiljø

Mange medlemmer i Kost og Ernæringsforbundet er udsat for en eller flere fysiske og ergonomiske belastninger i arbejdet.
Se alle

Har du spørgsmål?

Kontakt

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk