Kost, ernæring og sundhed

Hvorfor vælge en TR

Både små og store arbejdspladser har gavn af at have en ernæringsprofessionel TR.

Hvorfor skal vi have en TR?

Både små og store arbejdspladser har gavn af at have en ernæringsprofessionel TR. En TR har adgang til at få en række informationer om arbejdspladsen, som du som ansat ellers ikke ville kunne få. Det er nemlig en del af de aftaler, Kost og Ernæringsforbundet har lavet med din arbejdsgiver. 
Det er alt lige fra faglig udvikling til trivsel, arbejdsmiljø og arbejdstid. Din TR er ikke alene en almindelig medarbejder og kollega, men han/hun er også dit talerør over for ledelsen. Derudover er din TR også samarbejdspartner og bindeled mellem dig, de øvrige medlemmer og forbundet. 

Hvad laver en TR?

TR’s vigtigste opgave er at gøre sit bedste for at fremme og fastholde gode arbejdsforhold. Du er direkte med til at skabe resultater til forbundets medlemmer.
Dine opgaver spænder vidt. Du skal både stå for at forhandle løn på vegne af dine kolleger, og du skal sparre og rådgive om hverdagen på arbejdspladsen. Det kan også være, at du skal være bisidder for medlemmerne i svære samtaler med ledelsen om eksempelvis sygdom og afskedigelse. 
Du skal være god til at kommunikere, for som TR er du bindeled mellem dine kolleger og forbundet, så alle er opdaterede på seneste nyt om blandt andet overenskomster og faglig viden. 
Du deltager eventuelt i MED-udvalget og andre samarbejdsstrukturer på arbejdspladsen.

Hvordan vælger vi en TR?

Hvis I er mindst fem medarbejdere, der er ansat under samme overenskomst, kan I vælge en TR. Ved medarbejdere forstås både fuldtids- og deltidsansatte – og både elever og midlertidigt ansatte tæller med.
Kost og Ernæringsforbundet kan kun godkende medlemmer af forbundet som TR, men alle kolleger, der er ansat i henhold til vores overenskomst, kan stemme til valget. 
Det er en god idé at vælge TR og suppleant for mindst to år ad gangen. Det sikrer, at han/hun kan nå at komme godt ind i hvervet og blive dygtig til at udføre opgaverne. Både TR og suppleanten skal have været ansat i mindst et halvt år, før de kan blive valgt.

Hvis vi ikke er nok til at vælge en TR?

Hvis I er færre end fem medarbejdere på Kost og Ernæringsforbundets overenskomst, kan I danne et såkaldt valgfællesskab med en gruppe på en anden arbejdsplads. I kan også indgå et valgforbund med andre overenskomstgrupper på arbejdspladsen eller på andre arbejdspladser. Uanset om I indgår valgfællesskab eller valgforbund, skal I have samme arbejdsgiver. 

Hvis I har ønske om enten valgfællesskab eller valgforbund, skal I kontakte jeres regionsformand for at høre nærmere. En eventuel aftale skal indgåes af forbundets sekretariat. 

Har du spørgsmål? Så kontakt din regionsformand:  

Region Nordjylland
Marian Aagaard, maa@kost.dk, 21 34 20 63

Region Midtjylland
Jette Nielsen, jni@kost.dk, 23 37 90 84

Region Syddanmark
Jytte Lybech, jyl@kost.dk, 22 57 60 59

Region Sjælland
Rikke Kristensen, rik@kost.dk, 23 37 85 07

Region Hovedstaden
Marianne Vilsbøll Jacobsen, mja@kost.dk, 26 20 25 73

Du er også altid velkommen til at ringe til forbundets sekretariat på 31 63 66 00.

Relaterede artikler

Se alle
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Kontakt Morten Seerup - han er din TR-kontaktperson i Kost og Ernæringsforbundet. Men alle i sekretariatet kan selvfølgelig hjælpe dig.