karrire

Forbundets netværk

Bliv en del af fællesskabet. Du får udvidet dit netværk og nyder godt af andres viden - og du kan bidrage med din egen viden og erfaringer. Forbundet har flere netværk, som du kan deltage i.

Igennem dit arbejde som ernæringsprofessionel kan du få faglig sparring, nye ideer og inspiration, f. eks. ved udfordringer i dit arbejde, på studiet eller hvis du er jobsøgende.

Mød andre med din faglige baggrund

I Kost og Ernæringsforbundet har vi mange forskellige netværk. Her kan du møde andre medlemmer med samme faglige baggrund som du selv har. Vi opfordrer dig til at deltage aktivt i de forskellige netværk. Der er mange andre gode grunde til at mødes i netværk.

Her kan man dele bekymringer og begejstring, udveksle erfaringer med ligesindede, udfordre og udvikle hinanden. Det er godt at kunne trække på hinandens erfaringer og yde et bidrag til den fælles udvikling – hvad enten den er faglig eller personlig.

Vores forskellige netværk

Facebook-netværk

Bliv en del af vores facebook-netværk. Forbundet har sit eget og desuden har vi flere forskellige grupper.

Forbundets facebook finder du her. Her kan du blive opdateret på aktuelle faglige nyheder og politiske mærkesager.

Netværk for professionsbachelorer i ernæring og sundhed

Netværket hvor du får faglige nyheder, tilbud og information inden for din profession og faglighed.  Vi håber selvfølgelig også på en aktiv dialog med jer og mellem jer. Tilmeld dig og bliv automatisk inviteret til faglige arrangementer, PBES Karrierenetværksmøder mv. under dit studie og efter, hvis du er medlem.

Netværk for ernæringsteknologer

Netværket for dig, der er ved at uddanne dig til ernæringsteknolog eller er nyuddannet. Her kan du holde dig orienteret om nyheder fra Kost og ernæringsforbundet, vores samarbejdspartnere og andre aktuelle emner. Her kan du også selv byde ind med debat, oplæg og andet som kunne interessere ernæringsteknologer. Siden er spændende fordi du er med!

Netværk for ernæringsassistenter/hjæpere

Netværket for dig, der er ved at uddanne dig til ernæringsassistent eller er nyuddannet. Her kan du holde dig orienteret om nyheder fra Kost og ernæringsforbundet, vores samarbejdspartnere og andre aktuelle emner. Her kan du også selv byde ind med debat, oplæg og andet som kunne interessere ernæringsassistenter og -hjælpere. Siden er spændende, fordi du er med!

Jeg studerer en Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Denne side er oprettet og administreres af studenterambassadørerne ved Kost og Ernæringsforbundet og er et Netværk for PBES studerende i hele landet, på tværs af alle skoler, toninger og semestre - dvs et kæmpe netværk af medstuderende og kommende kollegaer. Du skal derfor være studerende lige nu, eller have fået din bachelor i hus indenfor det sidste år.

Netværk - daginstitution

Som ernæringsprofessionel i en daginstitution vil du ofte være alene om ansvaret for maden – og du har almindeligvis ingen faglige kolleger.

Derfor kan behovet for at dele dine erfaringer med ligesindede melde sig: udfordringer i institutionen, glæder og succeser, opskrifter, fif og ideer, relevante kurser osv.

Har du det sådan, kan det være en god idé at starte en netværksgruppe for ernæringsprofessionelle tilknyttet en daginstitution i kommunen, hvor I mødes et par timer med jævne mellemrum, f.eks. hver anden måned. Du kan ikke ret til at få fri til et sådant møde, så du skal overbevise din leder om, at disse møder er vigtig faglig sparring for dig. Og derfor skal møderne indeholde både dagsorden og referat, så lederen kan følge med i diskussionerne.

Kontakt din lokale regionsformand i Kost og Ernæringsforbundet, som kan hjælpe dig med at oprette netværket.

Netværk for kostkonsulenter på hospitalerne

Vi er en gruppe af kostkonsulenter på hospitalerne som samles for at dele viden, idéer og erfaringer. Vores stillingsbeskrivelser er meget forskellige, men fælles for os alle er, at vi har en tværfaglig funktion, hvor vi fungerer som bindeled mellem afdelinger og køkken. I vores fora diskuteres aktuelle faglige udfordringer og emner, der presser sig på for netværkets medlemmer.

Hvad kan netværket tilbyde dig?

Netværkets medlemmer sætter selv dagsordenen for møderne. Eksempelvis kan et mødetema bestå af et oplæg med relevant fagligt input, det kan være et netværksmedlem der præsenterer et afsluttet projekt eller et oplæg til et interessant kursus. Selvfølgelig bidrager netværket herudover med generel erfaringsudveksling – blandt andet kan vi lære meget af de forskellige strategier, medlemmerne i netværket anvender til at markedsføre vores faglige funktion.

Netværket giver dig også mulighed for, til enhver tid, at kontakte kollegaer på landsplan og få en faglig sparring.

Netværket afholder nationale møder samt regionale møder i henholdsvis Jyllandsgruppen og Sjællandsgruppen (inkl. Færøerne).

Sådan bliver du medlem af netværket:

Tænker du, at netværket er noget for dig, eller ønsker du blot at vide mere om netværket for kostkonsulenter, er du velkommen til at kontakte:

Jyllandsgruppen: Bodil Svinth på tlf. 78 46 35 95 eller bodil.svinth@aarhus.rm.dk

Sjællandsgruppen: Marianne Willumsen på tlf. 35 45 35 56 eller marianne.willumsen@regionh.dk

Regionale netværk

Deltag i regionale netværk eller start dit eget.

Søger du et fagligt fællesskab og netværk med andre ernæringsprofessionelle? Rundt omkring i regionerne eksisterer der en del formelle og uformelle netværk. Kontakt din regionsformand, som kan guide dig til netværk, som kan være relevant for dig. Regionsformanden kan også hjælpe dig med at oprette nye netværk. Vi opfordrer dig også til at deltage i så mange regionale arrangementer og kurser som muligt. Det er her, du møder andre inden for din profession.

  Netværk for kommunale ”kostfaglige konsulenter” – borgere på seniorområdet.

  Vi er en gruppe af ernæringsprofessionelle, som mødes for at dele viden, idéer og erfaringer på seniorområdet. Stillingsbeskrivelserne er meget forskellige, men fælles for os alle er, at vi har en koordinerende eller udviklende funktion inden for ældreernæring i kommunerne. I vores fora diskuteres aktuelle faglige udfordringer og emner.

  Hvad kan netværket tilbyde dig?

  Det er netværkets medlemmer, der sætter dagsordenen for møderne. Et møde kan bestå af et oplæg fra et netværksmedlem, der præsenterer et afsluttet projekt eller et interessant kursus. Selvfølgelig bidrager netværket herudover med generel erfaringsudveksling – blandt andet kan vi lære meget af de forskellige strategier, medlemmerne i netværket anvender til at markedsføre vores faglige funktion.

  Netværket giver dig også mulighed for, til enhver tid, at kontakte kollegaer på landsplan og få en faglig sparring.

  Vi deler medlemsliste og andre relevante dokumenter via DropBox, men det får du mere info om, hvis du ønsker at være medlem.

  Netværket opstod på initiativ af forbundets medlemmer og Kost og Ernæringsforbundets sekretariat i 2015. Netværket er åbent for både medlemmer og ikke-medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet og afholdes nu på skiftende matrikler af netværksmedlemmerne.

  Sådan bliver du medlem

  Vil du være medlem af netværksgruppen eller har du spørgsmål, så kontakt:

  Mad- og måltidskonsulent Karina Kyhn Andersen, tlf. 3163 6610, kka@kost.dk

  Kostfaglig konsulent i Fredericia Kommune Rikke Højberg Nielsen, tlf. 7211 3966, rikke.h.nielsen@fredericia.dk

  Kommissorium
  Netværk for ernæringsprofessionelle, der arbejder med livsstilsinterventioner, vejledning og behandling af borgere……

  Netværk for ernæringsprofessionelle, der arbejder med livsstilsinterventioner, vejledning og behandling af borgere og patienter med overvægt/svær overvægt

  Netværkets deltagere sætter selv dagsordenen for møderne og vælger fokus ud fra behov og relevans. Det kan f.eks. være relevante faglige oplæg enten udefrakommende eller fra netværksmedlemmer. Du kan bruge netværket til at udveksle idéer, sparre og lade dig inspirere af andre ernæringsprofessionelle, der arbejder i samme spændingsfelt som dig. På den måde sikrer vi, at professionen konstant udvikler sig gennem et stærkt professionelt fællesskab. 

  Du skal være medlem af Kost og Ernæringsforbundet for at deltage.

  Kost og Ernæringsforbundet faciliterer de første 5 møder.

   

  Tilmelding til netværket

  Du kan tilmelde dig netværket ved at sende en mail til Mercan-Ellen Nielsen på mni@kost.dk

  Netværk for selvstændige og freelancere

  Kom med i vores netværk for selvstændige og freelancere og bliv klogere på fx markedsføring og design af ydelser og produkter.

  https://youtu.be/ei7rYYUW6dc

  Netværksmøder

  Som deltager i vores netværk for selvstændige og freelancere kan du styrke dit professionelle virke gennem sparring og vidensdeling med andre selvstændige. Der afholdes fire netværksmøder årligt med fokus på emner som markedsføring, administration og design af ydelser og produkter. Hvert netværksmøde introduceres af en oplægsholder, der leverer viden og inspiration om et relevant emne og følges op af faciliteret diskussion blandt netværkets deltagere.

  Netværket er både for dig, der allerede arbejder som selvstændig eller freelancer, og for dig der har aktuelle planer om at starte op. Deltagelse i netværksmøderne er gratis, men forudsætter, at du er medlem af Kost og Ernæringsforbundet og tilmeldt netværket.

  Tilmelding til netværket

  Tilmeld dig ved at skrive til Charlotte Knudsen på ck@kost.dk med dit fulde navn samt din postadresse eller dit medlemsnummer.

  Tilmeldingen forudsætter, at du er medlem af forbundet, og at du løser opgaver som selvstændig eller freelancer - eller planlægger at gøre dette inden for de næste tolv måneder. Du kan både deltage i netværket, hvis du har Fuldt medlemskab, medlemskab som elev eller studerende - eller hvis du har interessemedlemskab. 

  Netværket Udsatte borgere. Øst og Vest Danmark

  Et medlemsnetværk for ansatte i Sociale Botilbud, Opholdssteder, Behandlingshjem og lignende arbejdspladser.

  Vi mødes til fagligt socialt samvær. Vi får input fra oplægsholder og deler viden og faglige erfaringer med hinanden på tværs af det mangfoldige socialområde. 

  I netværksgrupperne VEST og ØST Udsatte borgere giver forbundet jer muligheden for at dele viden og berige hinanden med jeres erfaringer, udviklingsideer og tanker om jeres arbejde i sociale institutioner. Det kan være alt fra øget fokus på beboernes sundhed, styrkelse af samarbejdet med kollegaer, mulighederne for udviklingsindsatser, fokus på at være kollegaen med ernæringsprofessionel baggrund og have ansvaret for kost, sundhed og ernæring på et bosted.

  På netværksmødet får og deler du viden om;

  • Udsatte og sårbare borgeres sundhed og måltider
  • Styrkelse af samarbejdet med kollegaer
  • Muligheder for udviklingsindsatser
  • Fokus på at være kollegaen med ernæringsprofessionel baggrund og have ansvaret for kost, sundhed og ernæring på et bosted eller lignende.

  Netværksgrupperne er til for jer. Og de vil udvikle sig sammen med jer i de retninger, som deltagerne har behov for, at de udvikler sig i. Der er plads til flere i netværket.

   

  Sådan bliver du medlem

  Vil du være medlem af netværket, eller har du spørgsmål, så kontakt:

  Mad- og måltidskonsulent Karen Leth, tlf. 3163 6606, kdl@kost.dk

   

  De næste møder afholdes i august og november 2022. Dato og tilmelding se https://kost.dk/events.

  Har du spørgsmål?

  Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

  Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

  phone_callbackFå et opkald
  Eller

  phone31 63 66 00

  mailpost@kost.dk

  mail sikkermail@kost.dk