Påske Logo

02.04.2021

Senfølger ved COVID-19

Sundhedsstyrelsen har udgivet anbefalinger til organisering af indsatsen for patienter med langvarige symptomer på Covid-19.

"Selvom vi ønsker, at Covid-19 var "so last year" så er det desværre ikke sådan. Det fylder stadig i dagligdagen, også her i påsken ligesom sidste år. Vi skal lære at leve omkring den og undgå den, fordi den forsvinder ikke lige ud i det blå.
Sundhedsstyrelsen har fra start gjort en massiv indsats for at lære os at holde afstand, blive testet og gå i selvisolation ved smitte. Mange rammes alligevel, og det viser sig at ca. 10% får senfølger.
Derfor har Sundhedsstyrelsen udgivet anbefalinger til organisering af indsatsen for patienter med langvarige symptomer på Covid-19.
Jeg er stolt af, at FaKD kom med i arbejdsgruppen, for dermed har ernæring og diætister fået en plads i indsatsen ved senfølger. Kliniske diætister bør selvfølgelig være en del af de tværfaglige teams i senfølgeklinikkerne, fx når smags- og lugtesansen bliver alvorligt medtaget, og ernæringstilstanden påvirkes, og når sygdomsforløbet kræver diæt- og ernæringsbehandling.
Klinisk diætetik er nu medtaget som et kernespeciale og kompetence i denne anbefaling. Voila!

Læs den grundigt og giv den til din leder i din region, kommune og fx til din almen praktiserende læge. Hav senfølgerne med i baghovedet, når du vejleder dine klienter i din praksis.

Og så god påske - med test og afstand, dejlig påskemad og hygge"

Mette Theil, formand FaKD


Du kan finde anbefalingerne her.

Rammeplan Nyreinsufficiens 2021

FaKD Rammeplan for nyreinsufficiens

Fjerde udgave af rammeplanen for diætetisk behandling af nyreinsufficiens er netop udgivet.
fakd

FaKDs årsmøde udskydes til efteråret 2021 

Bestyrelsen har truffet beslutning om at udskyde årsmødet til efteråret 2021.
slik

Er din kvote opbrugt? 

DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem der højst er...
Se alle