FaKD.Rammeplan.Frontpic.

Rammeplaner

Her finder du FaKDs rammeplaner. Rammeplaner er vores arbejdsredskab, når vi arbejder med ernærings- og diætbehandling.

Rammeplan

Adipositas (overvægt) voksne

Diætbehandling af svær overvægt hos voksne

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler voksne patienter med svær overvægt eller i risiko herfor i den primære og sekundære sundhedssektor. 

Rammeplan

Børn med adipositas

Diætbehandling af børn og unge med adipositas

Denne rammeplan omhandler kun diætbehandling af børn og unge med adipositas og henvender sig til kliniske diætister i regionen, kommunen og privat regi. Behandlingsplanen skal tilpasses barnets alder og forældre. Rammeplanen dækker børn i alderen 2-18 år. 

Rammeplan

Anorexia nervosa

Diætbehandling af børn, unge og voksne med Anorexia nervosa

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler børn, unge og voksne patienter med anorexia nervosa eller i risiko herfor i den primære og sekundære sundhedssektor.

Rammeplan

Cøliaki

Diætbehandling ved cøliaki

Denne rammeplan omhandler diætbehandling af voksne med cøliaki.

Rammeplan

Diabetes

Diætbehandling ved diabetes

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler patienter med diabetes eller i risiko herfor i den primære og sekundære sundhedssektor.

Rammeplan

Dysfagi

Diætbehandling til voksne over 18 år, som er i særlig risiko for eller har fået konstateret øvre dysfagi

udgivet juli 2017 

Rammeplanen henvender sig til kliniske diætister og ernæringsprofessionelle, der arbejder med diætbehandling og vejledning i klinisk ernæring i forskellige sammenhænge i sundhedsvæsenet. I denne rammeplan vil der være særligt fokus på dysfagi-diæten, der indtages pr. os, og som er baseret på principperne for kost til småtspisende.

Rammeplan

Ernæringsterapi (voksne patienter)

Diætbehandling for voksne i ernæringsrisiko

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler voksne i ernæringsrisiko eller i risiko herfor i den primære og sekundære sundhedssektor.

Rammeplan

Geriatri

Individuel diætbehandling og ernæringsterapi til borgere med geriatriske problemstillinger

Rammeplanen henvender sig primært til kliniske diætister og andre relevante ernæringsprofessionelle, der er nyuddannede eller nye indenfor arbejdet med målgruppen. Formålet med rammeplanen er at beskrive individuel diætbehandling med ernæringsterapi ved klinisk diætist. Målgruppen er borgere (+65 år) med geriatriske problemstillinger. Der tages udgangspunkt i nyeste evidens på området og erfaringer omkring den bedste praksis i relation til den organisering, som den kliniske diætist indgår i. 

Rammeplan

IBS - irritabel tyktarm og Low Fodmap Diet

Ernærings- og diætbehandling af irritabel tyktarm med Low Fodmap Diet

Rammeplanen henvender sig til kliniske diætister i region, kommune og den private sektor.

OBS. rammeplanen er ikke opdateret efter nyeste NCP 

Rammeplan

Korttarmssyndrom

Diætbehandling ved korttarmssyndrom

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler voksne patienter med kortarmssyndrom i den primære og sekundære sundhedssektor

IBD voksne

Diætbehandling ved kronisk inflammatorisk tarmsyndrom (IBD)

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler patienter med IBD herfor i den primære og sekundære sundhedssektor.

Rammeplan

Nyreinsufficiens

Diætetisk behandling af nyreinsufficiens, 4. udgave

Udkommet marts 2021.

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler voksne patienter med nyreinsufficiens i den primære og sekundære sundhedssektor.

Rammeplan

PCOS

Diætbehandling ved PCOS

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, som diætbehandler voksne patienter med PCOS i den primære og sekundære sundhedssektor.

Vejledningspædagogik

Målgruppen for rammeplanen er kliniske diætister, der varetager individuel diætbehandling af patienter i den primære og sekundære sundhedssektor, i Danmark. Samt studerende ved Professionshøjskolerne, der læser på Professionsbacheloruddannelsen i Ernæring og Sundhed, med speciale i klinisk diætetik.