styrelsen patientsikkerhed
01.07.2021

Nye regler for journalføring fra 1. juli 2021

Og de specifikke vejledninger er på vej

FaKD har siden 2018 deltaget i arbejdet med den nye journalføringsbekendtgørelse.

Først repræsenteret i interessentgruppen vedr. journalføring, og fra 2020 i arbejdsgruppen vedr. vejledning om journalføring for specifikke autorisationsgrupper.

 

Der udkommer snarest journalføringsvejledninger, hvor der er udarbejdet en til specifikke autorisationsgrupper herunder kliniske diætister.

 

Vi glæder os til vejledningen udkommer.

 

I de kommende måneder og i efteråret vil vi have fokus på journalføring, og samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring implementeringen og brugen af den nye bekendtgørelse og vejledningerne.

 

Hvis du har spørgsmål til dette, kan du sende en mail til bestyrelsesmedlem Luise P. Kopp, på lk@diaetist.dk

 

Den nye journalføringsbekendtgørelse træder i kraft d. 1. juli 2021.

 

Af hensyn til patientsikkerheden er det nødvendigt, at der bliver ført en journal, når sundhedspersoner behandler patienter.

Lovreglerne om autoriserede sundhedspersoners journalføringspligt er i autorisationsloven kapitel 6, §§ 21 – 25.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i en bekendtgørelse fastsat regler om, at alle autoriserede sundhedspersoner skal føre patientjournal.

 

Bekendtgørelsen omfatter alle autoriserede sundhedspersoner, der som led i sin virksomhed foretager behandling af en patient. Bekendtgørelsen omfatter dog ikke autoriserede psykologer, medmindre andet særligt er fastsat i lovgivningen.

alliance 2020

Fagligheden skal altid være på plads!

Der har i seneste dage været et stort fokus på onlinetrænere og online coaches der tilbyder vægttabsforløb til børn. Tendensen er rystende – og FaKD tager stærkt...
Mette Theil udenfor Christiansborg

Osteoporosedagen

FaKDs formand Mette Theil var med til Osteoporosedagen på Christiansborg ☺️
JaTakLidtMindre Infografik

7 ud af 10 danskere siger Ja tak til lidt mindre

Mad- og drikkevarer har haft vokseværk de seneste årtier, men står det til danskerne bør de skrumpe i stedet. Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser nemlig, at...
Se alle