Onsdag mødes mere end 41.000 ældre og børn på 536 daginstitutioner og plejehjem for at fejre alle fordelene ved madordninger og det fælles måltid. Det er en rekord.
Kampen for at bevare det økologiske spisemærke fortsætter
For andet år i træk skaber regeringen usikkerhed om fremtiden for mærkningsordningen.
Vinder af Køkkenprisen 2024 er fundet
Skolemad hev Køkkenprisen hjem ved stort event i København
Folketinget vil lave klimamærke og stoppe madspild
Alle partier står bag aftale, som de næste fire år sætter rammerne for fødevare– og veterinærområdet.
Fødevareminister lancerer Danmarks første madspildsstrategi
Ny strategi skal bl.a. understøtte offentlige køkkener i at opgøre og reducere madspild
Klimarådet fremhæver offentlige køkkener
Ny rapport fra Klimarådet påpeger nødvendigheden af mere fokus på potentialet i de offentlige køkkener
Næstformanden i P4: Offentlige køkkener inspirerer private kostvaner
Radiointerview: Næstformand Michael Allerup Nielsen med i P4 eftermiddag
Pressemeddelelse: Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter
Det kræver den rette faglærte arbejdskraft, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i de offentlige køkkener.
Danmarks har fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer
Artikel: Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer får opbakkning hos Vegetarisk Foreningen
Plejecenter Højgården viser vejen med en mere miljøvenlig kost
Artikel: Personalet i køkkenet på Plejecenter Højgården arbejder på at gøre maden mere plantebaseret som en del af deres grønne omstilling
Sådan kom Koldings plejehjem i gang med bæredygtighed
Selvom mange er ivrige for at få taget hul på den grønne omstilling i køkkenet, så kan det være svært at komme i gang. Måske har de fundet en løsning i Kolding.
Nye nordiske næringsstofanbefalinger
De nordiske næringsstofanbefalinger for 2023 understreger behovet for at reducere kødforbruget og øge indtaget af planterige fødevarer.
Børn og unge interesserer sig i mindre grad for klimavenlig mad
En ny rapport fra Arla fonden viser, at de unges interesse for klima er faldet drastisk på blot tre år
Regeringen åbner for plantebaseret alternativ i flere offentlige køkkener
Minister for fødevarer satser på at præsentere en større handlingsplan for plantebaserede fødevarer inden sommer
Pressemeddelelse: Køkkenpris bør få politikere i tænkeboks
Kost og Ernæringsforbundet samt FOA håber, at Køkkenprisen 2022 kan få politikere til at genoverveje planer for madproduktion på Nyt Hospital Nordsjælland
Madspild: Der skal zoomes ind på det enkelte køkken
Ekspert: Køkkener mangler viden om og inspiration til, hvad man konkret kan gøre i de enkelte køkkener for at undgå madspild
Pressemeddelelse: Rekordmange deltager i Maddag
31.538 børn deltager fordelt på i 327 institutioner deltager på Maddag i næste uge
Flere offentlige køkkener oplever udfordringer med den bæredygtige omstilling
Ny rapport beskriver de offentlige køkkeners arbejde med sund og bæredygtig mad og de udfordringer de har.