vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Ris

Nye anbefalinger til kogning af ris fra Fødevarestyrelsen

Ris er vurderet til at være kræftfremkaldende, og derfor ændrer Fødevarestyrelsen nu kogevejledningen
opskrifter

Månedens opskrift: Brunch med overskuds-risengrød

Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Sund kost på sygehus

Robusthedskommissionens anbefalinger mangler ernæring

Kost og Ernæringsforbundet har været med til at skubbe til de anbefalinger, Robusthedskommissionen fremlagde mandag 11. september
Vitaminer og mineraler

Podcast om ernæring

Lyt med, når Københavns Professionshøjskole laver podcast om forskning om ernæring, sundhed og sygdom
Månedens opskrift: Grøn æggekage

Månedens opskrift: Maddag 2022

Appetit bringer opskrifter fra årets Maddagshæfte: Grøn æggekage og deller
skolemad

7 forslag til sund og grøn mad i skolen

Gennem sunde og bæredygtige måltider i skoletiden vil vi skabe en generation, der er sundere, trives godt og er bedre uddannet.
Bålmad

Månedens opskrift: BÅLMAD

Sommeren er godt i gang, og det giver gode muligheder for at rykke madlavningen udendørs.
Kostråd

Klimavenlige kostråd på skoleskemaet

De officielle Kostråd flytter nu ind på skoleskemaet, og skal hjælpe med at udbrede kendskabet til sund- og klimavenlig mad blandt børn og unge.
sund hjerte

Ny bog om fremtidens mad: Madlandskab 2030

Madlandskab 2030 samler nogle af tidens mest inspirerende stemmer inden for madens verden. Og giver et indblik i, hvad mad også kan være, og hvor vi skal hen i 2030.
er du for sød

Nye materialer kan hjælpe børnefamilierne med at balancere det søde med det sunde

Danskernes hyggekultur er for sød. Vi har længe haft verdensmesterskabet i indkøb af slik, samtidig med at indtaget af søde drikke er meget højt.
En kylling til to dage

Månedens opskrift: Én kylling til to dage

Kylling er i dag en typisk hverdagsspise. Udskæring af kylling i fileter uden skind og ben eller hele og halve lår har gjort kylling til hurtig og billig mad.
Overvægt

Sådan taler vi om overvægt - uden at stigmatisere

I Australien har sundhedsmyndighederne udviklet en vejledning til, hvordan medier og fagfolk kan tale om overvægt, uden at stigmatisere.
Viden og fag

Pressemeddelelse: Kost og ernæring er centrale redskaber

Kost og Ernæringsforbundet savner konkrete bud på, hvordan vi udnytter kost og ernæring som redskaber i fremtidens sundhedsvæsen.
bælgfrugter

Bønneboller på Bælgfrugternes Dag

Vi hepper på flere bælgfrugter i dag med denne skønne opskrift på saftige boller med bønner.
Diabetes

Nyt materiale til borgere med diabetes

Det er vigtigt at passe på sin krop som diabetiker, og her spiller både diætister og professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed en stor rolle.
File

Nye kostråd til professionelle køkkener

I dag lanceres Kostråd til Måltider, som er en ’oversættelse’ af de officielle kostråd specifikt til daginstitutioner, skoler og kantiner.
Månedens opskrift: Plantebaseret julemad

Månedens opskrift: Plantebaseret julemad

Appetit – Fagbladet for ernæringsprofessionelle kommer med bud på, hvordan du kan sikre lækre plantebaserede retter på julefrokost-bordet.
Ghita

Pressemeddelelse: Gør ernæring til en hjørnesten i sundhedsvæsnet

Kost og Ernæringsforbundet vil forebygge lange indlæggelser og fejlernæring med nyt sundhedsudspil
Vis mere