International dysfagi-standard er netop udkommet på dansk
Den internationale IDDSI-standard er en ny terminologi for konsistens af madvarer og væske til mennesker med dysfagi.
Samarbejde vigtig spiller i kampen mod underernæring
Faggrupper: Hvordan holder man øje med et vægttab på blot et kilo i en kommune med 1.600 borgere i hjemmeplejen og blot én ernæringskonsulent?
Mad mod sociale udfordringer
Et projekt med mad, madlavning og fællesspisning har skabt fællesskab på tværs af etnicitet, køn og alder for de cirka 1.500 beboere i boligområdet Hørgård i København
Månedens opskrift: Muligheder med miso
Eleverne på Professionshøjskolen Absalon, Ernæring og Sundhed, har udviklet fire slags miso baseret på danske råvarer i stedet for sojabønner.
NNR: Et tosporet tigerspring mod sundhed
Anbefalinger: De Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023 kører for første gang i to spor − mod mere sundhed og mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Underernæring koster samfundet milliarder
Underernæring er en dyr sag for både kommuner og regioner
Sådan belønner du bedst dine medarbejdere
Erhvervspsykolog Helle Dams kommer med forslag til, hvad der virker bedst, når du vil belønne en medarbejder.
Patienter taber sig for meget
Sundhed: Hver syvende patient hos de praktiserende læger har haft uplanlagt vægttab. Det kan have store konsekvenser for den enkelte patient, lyder de
Smagen kommer altid først
Det er svært at få forbrugerne til at skrue op for indtaget af det grønne og ned for kødet. Løsningen ligger dog lige til højrebenet, mener ekspert
Måltidsværten kender både til mad og mennesker
Sundhed: Tove Kjær tager sig god tid hos patienterne på kirurgisk sengeafsnit, for spiser de bare lidt, bliver de hurtigere raske. Det er målet med hendes
Agnes leder efter smagen af friskhed
På tungen: Bælgfrugter skal smage godt, hvis de skal erstatte kød på tallerkenen. Agnes Qvortrup sætter ord på, hvad danske linser, bønner og kikærter smager af.
Færøerne er et match for danske elever
Oplæring: Det er svært for ernæringsassistentelever at få et ophold i udlandet i forbindelse med deres uddannelse, men der er muligheder på Færøerne og andre steder i Nor
− Lovindgrebet er kommet de fattigste til gode
Forebyggelse: Et forbud i 2004 mod industrielt fremstillede transfedtsyrer i danske madvarer har resulteret i markant færre hjertedødsfald. Især dem med den laveste indko
Opskrift: FOKUS PÅ MADSPILD
Madspild er for alvor kommet på menuen i store og små køkkener. Egentlig er det en god gammeldags disciplin at få så meget som muligt ud af alle råvarer og ressourcer.
Maden som det fælles tredje
Socialt: På Forsorgshjemmet Skansegården står beboerne selv for at lave dagens varme ret. Det er sammen med stedets andre tilbud med til at ruste mennesker med udfordring
Leder: Alle skal med i et lønløft
Alle led i velfærdskæden skal styrkes, ellers går den fra hinanden. Det gælder også, når det kommer til diskussionen om lønløft.
Madspild: Der skal zoomes ind på det enkelte køkken
Ekspert: Køkkener mangler viden om og inspiration til, hvad man konkret kan gøre i de enkelte køkkener for at undgå madspild
SKI godt, Egon: Der er mening med galskaben
Indkøbsaftaler: Indkøbsaftalerne fra Staten og Kommunernes Indkøbsservice er ikke altid de mest populære, men der er både regler og sund fornuft bag SKI. Er du utilfreds,