vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Dysfagi kronjylland randers

International dysfagi-standard er netop udkommet på dansk

Den internationale IDDSI-standard er en ny terminologi for konsistens af madvarer og væske til mennesker med dysfagi.
Ældre

Samarbejde vigtig spiller i kampen mod underernæring

Faggrupper: Hvordan holder man øje med et vægttab på blot et kilo i en kommune med 1.600 borgere i hjemmeplejen og blot én ernæringskonsulent?
socialindsats

Mad mod sociale udfordringer

Et projekt med mad, madlavning og fællesspisning har skabt fællesskab på tværs af etnicitet, køn og alder for de cirka 1.500 beboere i boligområdet Hørgård i København
SLIDERS

Månedens opskrift: Muligheder med miso

Eleverne på Professionshøjskolen Absalon, Ernæring og Sundhed, har udviklet fire slags miso baseret på danske råvarer i stedet for sojabønner.
nnr

NNR: Et tosporet tigerspring mod sundhed

Anbefalinger: De Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023 kører for første gang i to spor − mod mere sundhed og mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Sundhed

Underernæring koster samfundet milliarder

Underernæring er en dyr sag for både kommuner og regioner
Mad laver mad

Sådan belønner du bedst dine medarbejdere

Erhvervspsykolog Helle Dams kommer med forslag til, hvad der virker bedst, når du vil belønne en medarbejder.
Patienter taber sig for meget

Patienter taber sig for meget

Sundhed: Hver syvende patient hos de praktiserende læger har haft uplanlagt vægttab. Det kan have store konsekvenser for den enkelte patient, lyder de
Vegetarisk mad i børnehaver

Smagen kommer altid først

 Det er svært at få forbrugerne til at skrue op for indtaget af det grønne og ned for kødet. Løsningen ligger dog lige til højrebenet, mener ekspert
Ældremad

Måltidsværten kender både til mad og mennesker

Sundhed: Tove Kjær tager sig god tid hos patienterne på kirurgisk sengeafsnit, for spiser de bare lidt, bliver de hurtigere raske. Det er målet med hendes
Agnes leder efter smagen af friskhed

Agnes leder efter smagen af friskhed

På tungen: Bælgfrugter skal smage godt, hvis de skal erstatte kød på tallerkenen. Agnes Qvortrup sætter ord på, hvad danske linser, bønner og kikærter smager af.
Færøerne

Færøerne er et match for danske elever

Oplæring: Det er svært for ernæringsassistentelever at få et ophold i udlandet i forbindelse med deres uddannelse, men der er muligheder på Færøerne og andre steder i Nor
køkken

− Lovindgrebet er kommet de fattigste til gode

Forebyggelse: Et forbud i 2004 mod industrielt fremstillede transfedtsyrer i danske madvarer har resulteret i markant færre hjertedødsfald. Især dem med den laveste indko
Fokus på madspild

Opskrift: FOKUS PÅ MADSPILD

Madspild er for alvor kommet på menuen i store og små køkkener. Egentlig er det en god gammeldags disciplin at få så meget som muligt ud af alle råvarer og ressourcer.
Maden som det fælles tredje

Maden som det fælles tredje

Socialt: På Forsorgshjemmet Skansegården står beboerne selv for at lave dagens varme ret. Det er sammen med stedets andre tilbud med til at ruste mennesker med udfordring
Ghita

Leder: Alle skal med i et lønløft

Alle led i velfærdskæden skal styrkes, ellers går den fra hinanden. Det gælder også, når det kommer til diskussionen om lønløft.
madspild

Madspild: Der skal zoomes ind på det enkelte køkken

Ekspert: Køkkener mangler viden om og inspiration til, hvad man konkret kan gøre i de enkelte køkkener for at undgå madspild
Bæredygtighed

SKI godt, Egon: Der er mening med galskaben

Indkøbsaftaler: Indkøbsaftalerne fra Staten og Kommunernes Indkøbsservice er ikke altid de mest populære, men der er både regler og sund fornuft bag SKI. Er du utilfreds,
Vis mere