vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Maddag 2022 - grøn

MADDAG 2022 – SAMMEN OM MADEN

Maddag er et landsdækkende event, som fejrer og hylder alle fordelene ved madordninger i daginstitutioner.
Hansens Is

Proteinberiget pind-is skal give en god spiseoplevelse

Ernæring: Tag med på en is-rejse med Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Københavns Universitet og Hansen Is.
Sådan fastholder du nye medarbejdere

Sådan fastholder du nye medarbejdere

Ledelse: Når medarbejdere siger op efter kort tid, går det ud over produktiviteten og er en økonomisk belastning. Så hvordan får du nye medarbejdere til at blive?
Økologi kommer fortsat på tallerkenen

Økologi kommer fortsat på tallerkenen

Fødevarekrise: Der vil ikke være mærkbar forskel på måltiderne fra de offentlige køkkener, til trods for at vi står i den største fødevarekrise siden oliekrisen i 1973.
Bålmad

Månedens opskrift: BÅLMAD

Sommeren er godt i gang, og det giver gode muligheder for at rykke madlavningen udendørs.
Vellykket fagdag og generalforsamling

Vellykket fagdag og generalforsamling

Forbund: Der var alt fra strategi til sankemåltider på programmet, da godt 100 medlemmer mødtes 21. maj til generalforsamling og fagdag.
Honningdepoter - et centralt lederværktøj

Honningdepoter − et centralt lederværktøj

Ledelse: Hvordan leder en leder sig selv, og hvordan sikrer en leder, at der er plads i kalenderen til at tænke nyt og lade sig blive inspireret?
Pension behøver ikke være på fuld tid

Pension behøver ikke være på fuld tid

Seniorliv: Langt de fleste stopper med at arbejde fra den ene dag til den anden. Men overgangen behøver ikke være så brat.
Tæl de små sejre med

Tæl de små sejre med

Profil: I Horsens skaber Caroline Hausner sundere rammer for kommunens borgere med særlige udfordringer.
Småtspisende patienter får mad i løbet af et kvarter

Småtspisende patienter får mad i løbet af et kvarter

Patienter: Hospitalet i Randers har succes med at tilbyde små hurtige retter som omelet, tarteletter og toast på alle tidspunkter i løbet af dagen.
En kylling til to dage

Månedens opskrift: Én kylling til to dage

Kylling er i dag en typisk hverdagsspise. Udskæring af kylling i fileter uden skind og ben eller hele og halve lår har gjort kylling til hurtig og billig mad.
Røde Kors har brug for ernæringsprofessionelle

Røde Kors har brug for ernæringsprofessionelle

Nødhjælp: Organisationen efterlyser ernæringsprofessionelle til at drive køkken i katastrofer.
Ghita

Leder: Mere opbakning til det tværfaglige, tak

For nylig landede en opløftende rapport i min indbakke. Det var den samlede evaluering af stærke projekter i fem kommuner.
Sådan spotter du en medarbejder med lederevner

Sådan spotter du en med- arbejder med lederevner

Ledelse: Både ledere og lederspirer skal være åbne omkring ambitioner og om at tænke ud over egen organisation i forhold til lederudvikling.
Forbundet rådgiver

Forbundet Rådgiver: Højskole måtte tilbagebetale 200.000 kr. til elev.

Kontrakt: Malene Johansens elevkontrakt havde været mangelfuld på flere punkter, blandt andet fik hun alt for lidt i løn.
tærter

Opskrift: MELLEMMÅLTID TIL ÆLDRE

Ofte bliver kager og desserter valgt som det lille energitætte mellemmåltid, og her bidrager fedstoffer og sukker helt naturligt med ekstra energi flere gange dagligt.
Nærvær og omsorg i hver enkelt mundfuld

Nærvær og omsorg i hver enkelt mundfuld

Ældre: Hver tredje onsdag forvandler forsamlingshuset på Plejecenter Højgården sig til en vaskeægte restaurant.
Valg 2022

Forbundets nye hovedbestyrelse

Valg: Kampvalget om 7 af de 14 pladser i Kost og Ernæringsforbundets hovedbestyrelse er afgjort.
Vis mere