vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Elev

Bælgfrugter har været en øjenåbner for Casper

Det nye krav omkring plantebaserede måltider på ernæringsassistentuddannelsen har ført til aha-oplevelser
ældrereform ernæringsassistent

Ingen ældrereform uden alle nødvendige faggrupper

Regeringen må ikke glemme, at ernæringsassistenter er nummer tre på dens egen liste over manglen på arbejdskraft
Ældremad ældrereform årets plejehjem

Udspil til ældrereform giver flere spørgsmål end svar

Regeringens udspil til ældrereform varsler ikke grundlæggende ændringer i madproduktionen til ældre, men besvarer heller ikke spørgsmålet: Hvem skal lave maden?
Julegrød risengrød

Kys lokkede grødappetit frem

Madkultur: Julegrøden, som vi i dag kender som risengrød, var i sin oprindelige form en ret, der skulle lægge en bund, inden gårdens karle kastede sig over sulefadet
Arbejdskraft

Ramije blev uddannet på blot et halvt år

Ufaglærte, men erfarne køkkenmedarbejdere behøver ikke komme i praktik, når de uddanner sig til ernæringsassistent.
arbejdsmiljø

Smerter på jobbet

Arbejdsmiljø: Hvert tredje medlem føler sig udsat for fysiske belastninger ofte eller hele tiden i forbindelse med deres arbejde
opskrifter

Månedens opskrift: Brunch med overskuds-risengrød

Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
simones madklub

Erfaringstillæg mangler på lønsedler

Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Ghita

Forvent ingen julegave …

Regeringen har haft en snæver opfattelse af velfærdssamfundet, hvilket har ført til udelukkelse af vigtige faggrupper
Ældre Sagen og KL i fælles udspil

Ældre Sagen og KL i fælles udspil

Sådan styrker vi det nære sundhedsvæsens tilbud til ældre patienter
Ghita Parry

Formand, Ghita Parry: "Underernæring blandt ældre er et stort problem"

Radiointerview: Formand Ghita Parry i P4
Ældre

Samarbejde vigtig spiller i kampen mod underernæring

Faggrupper: Hvordan holder man øje med et vægttab på blot et kilo i en kommune med 1.600 borgere i hjemmeplejen og blot én ernæringskonsulent?
socialindsats

Mad mod sociale udfordringer

Et projekt med mad, madlavning og fællesspisning har skabt fællesskab på tværs af etnicitet, køn og alder for de cirka 1.500 beboere i boligområdet Hørgård i København
SLIDERS

Månedens opskrift: Muligheder med miso

Eleverne på Professionshøjskolen Absalon, Ernæring og Sundhed, har udviklet fire slags miso baseret på danske råvarer i stedet for sojabønner.
nnr

NNR: Et tosporet tigerspring mod sundhed

Anbefalinger: De Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023 kører for første gang i to spor − mod mere sundhed og mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Skovgården ældremad

Udspil: Mad til ældre

Sammen med FOA og Ældresagen præsenterer forbundet fem veje til en sundere alderdom med mere livsglæde for sårbare ældre i Danmark.
Ældremad

Klimahensyn kan udfordre småtspisende ældres sundhed

Artikel: Ældremad lider af et dårligt omdømme og involverer mange dilemmaer, hvoraf et af dem er, om man bør vælge klimavenlige fødevarer.
Sundhed

Underernæring koster samfundet milliarder

Underernæring er en dyr sag for både kommuner og regioner
Vis mere