vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Elev

Bælgfrugter har været en øjenåbner for Casper

Det nye krav omkring plantebaserede måltider på ernæringsassistentuddannelsen har ført til aha-oplevelser
Ris

Nye anbefalinger til kogning af ris fra Fødevarestyrelsen

Ris er vurderet til at være kræftfremkaldende, og derfor ændrer Fødevarestyrelsen nu kogevejledningen
Arbejdskraft

Ramije blev uddannet på blot et halvt år

Ufaglærte, men erfarne køkkenmedarbejdere behøver ikke komme i praktik, når de uddanner sig til ernæringsassistent.
Julegrød risengrød

Kys lokkede grødappetit frem

Madkultur: Julegrøden, som vi i dag kender som risengrød, var i sin oprindelige form en ret, der skulle lægge en bund, inden gårdens karle kastede sig over sulefadet
arbejdsmiljø

Smerter på jobbet

Arbejdsmiljø: Hvert tredje medlem føler sig udsat for fysiske belastninger ofte eller hele tiden i forbindelse med deres arbejde
opskrifter

Månedens opskrift: Brunch med overskuds-risengrød

Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
simones madklub

Erfaringstillæg mangler på lønsedler

Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Ghita

Forvent ingen julegave …

Regeringen har haft en snæver opfattelse af velfærdssamfundet, hvilket har ført til udelukkelse af vigtige faggrupper
PBES studerende studie professionsbachelor

Revision af PBES-uddannelsen udsat

Fordi KL har tilkendegivet, at de ikke kan forpligte sig på flere praktikpladser, har uddannelseslederne besluttet at udsætte revisionen af uddannelsen.
Ældre

Samarbejde vigtig spiller i kampen mod underernæring

Faggrupper: Hvordan holder man øje med et vægttab på blot et kilo i en kommune med 1.600 borgere i hjemmeplejen og blot én ernæringskonsulent?
socialindsats

Mad mod sociale udfordringer

Et projekt med mad, madlavning og fællesspisning har skabt fællesskab på tværs af etnicitet, køn og alder for de cirka 1.500 beboere i boligområdet Hørgård i København
SLIDERS

Månedens opskrift: Muligheder med miso

Eleverne på Professionshøjskolen Absalon, Ernæring og Sundhed, har udviklet fire slags miso baseret på danske råvarer i stedet for sojabønner.
nnr

NNR: Et tosporet tigerspring mod sundhed

Anbefalinger: De Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023 kører for første gang i to spor − mod mere sundhed og mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Sund kost på sygehus

Robusthedskommissionens anbefalinger mangler ernæring

Kost og Ernæringsforbundet har været med til at skubbe til de anbefalinger, Robusthedskommissionen fremlagde mandag 11. september
Frikadeller

Fødevarestyrelsen vil mindske risiko for kontaminering af fødevarer

De fleste virksomheder, der håndterer animalske produkter, skal være autoriseret af Fødevarestyrelsen. Kontrolkampagne skal sikre autorisationen er i orden
Studerende forelæsning

Revision af professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed

Uddannelseslederne på fire professionshøjskoler har i foråret 2023 igangsat en proces for revision af PBES-uddannelsen
Sundhed

Underernæring koster samfundet milliarder

Underernæring er en dyr sag for både kommuner og regioner
Mad laver mad

Sådan belønner du bedst dine medarbejdere

Erhvervspsykolog Helle Dams kommer med forslag til, hvad der virker bedst, når du vil belønne en medarbejder.
Vis mere