Fødevarestyrelsen vil mindske risiko for kontaminering af fødevarer
De fleste virksomheder, der håndterer animalske produkter, skal være autoriseret af Fødevarestyrelsen. Kontrolkampagne skal sikre autorisationen er i orden
Revision af professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed
Uddannelseslederne på fire professionshøjskoler har i foråret 2023 igangsat en proces for revision af PBES-uddannelsen
Maddag
Maddag er et landsdækkende event, som fejrer og hylder alle fordelene ved madordninger i daginstitutioner.
Se den nye Kostrådscirkel
For sundhed og klima
Listeria i fødevarer
Fiskefrikadeller kontamineret med bakterien Listeria monocytogenes, listeria, er af DTU Fødevareinstituttet påvist til at være årsag til sygdommen listeriose.
Sådan undgår du at betale SU tilbage, hvis du tjener for meget
Tjener du mere end det årlige fribeløb på SU, skal du som udgangspunkt betale noget af din løn tilbage. Få tips til, hvordan du undgår tilbagebetaling
Det er sæson for norovirus, bedre kendt som roskildesyge
Fødevarestyrelsen gennemfører i alt 600 kontroller i hele landet, og timingen er ikke tilfældig.
Sådan hjælper du usikre medarbejdere
Ledelse: Usikkerhed hos medarbejdere kan handle om personlige mønstre, men kan også skyldes andre ting, herunder forhold i arbejdsmiljøet, uklarhed omkring funktion og ro
Ernæringsassistentuddannelsen har igen frit optag
Efter flere år med begrænsninger på, hvor mange ernæringsassistenter, der kan uddannes, er der igen frit optag i 2023. Og der er behov for dem på arbejdsmarkedet.
The beef is over. Let there be peas. Gratis vegetarplakater.
Der sidder nogle kreative og gavmilde hoveder ude på DMJX. For de vil gerne forære filerne til 18 sjove plakater omkring vegetarmad til forbundets medlemmer.
Sådan fastholder du nye medarbejdere
Ledelse: Når medarbejdere siger op efter kort tid, går det ud over produktiviteten og er en økonomisk belastning. Så hvordan får du nye medarbejdere til at blive?
Honningdepoter − et centralt lederværktøj
Ledelse: Hvordan leder en leder sig selv, og hvordan sikrer en leder, at der er plads i kalenderen til at tænke nyt og lade sig blive inspireret?
Uddannelse i bæredygtighed
Med en uddannelse i bæredygtighed kan du være med til at sætte en bæredygtig og klimavenlig dagsorden på din arbejdsplads.
Danskernes sundhed: Det går den forkerte vej
Der er flere danskere, der spiser usundt og har svær overvægt. Det er både et stort samfundsøkonomisk problem og et problem for den enkelte dansker.
Nyt materiale til borgere med diabetes
Det er vigtigt at passe på sin krop som diabetiker, og her spiller både diætister og professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed en stor rolle.
Der ligger en kæmpe CO2-gevinst i at ændre vores kostvaner
Næstformand i Kost og Ernæringsforbundet og fødevareministeren glæder sig over, at der er kommet kostråd til professionelle køkkener
Konflikter mellem medarbejderne − sådan hjælper du bedst
Ledelse: Skal man som leder blande sig i konflikter mellem medarbejderne?
Mad og måltider skal på dagsordenen
Politik: Kost og Ernæringsforbundet og Ældre Sagen vil have ernæring integreret i sundhedsloven.