vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
maddag 24

Maddag

Maddag er et landsdækkende event, som fejrer og hylder alle fordelene ved madordninger i daginstitutioner.
buffet2

Det er sæson for norovirus, bedre kendt som roskildesyge

Fødevarestyrelsen gennemfører i alt 600 kontroller i hele landet, og timingen er ikke tilfældig.
vegetarplakat

The beef is over. Let there be peas. Gratis vegetarplakater.

Der sidder nogle kreative og gavmilde hoveder ude på DMJX. For de vil gerne forære filerne til 18 sjove plakater omkring vegetarmad til forbundets medlemmer.
Sundhed

Nyt kostkoncept øger patienternes selvbestemmelse

Indlæggelse: Som de første hospitaler i Danmark har Herlev og Gentofte hospitaler indført et digitalt a la carte-madkoncept med et indbygget ernæringsbarometer.
Køkkenprisen

De nominerede til årets køkkenpris er ...

Tre ud af fire nominerede til Danmarks bedste øko-køkken er medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet
Køkkenprisen

Hvem skal vinde Køkkenprisen?

Er du den allerbedste indenfor dit felt? Så er det nu, du skal slå til. Jagten på landet bedste kandidater til Køkkenprisen anno 2021 er sat ind.
Kost, ernæring og sundhed

Professionel forplejning

Viden er dit fundament. Få inspiration til dit arbejde med professionel forplejning.
Kost, ernæring og sundhed

Børns måltider

Ernæringsprofessionelles opgaver omkring børns måltider kan være mangeartet. Fx som en del af en forebyggende sundhedsindsats i kommunen, behandling i
Sundhed og kost

Demens skal forebygges

Sundhed: Antallet af mennesker med demens forventes tredoblet inden 2050. Derfor er øget fokus på forebyggelse afgørende.
profil

Vi skal lære børnene at mestre livet

Profil: På Julemærkehjemmet Liljeborg arbejder professionsbachelor Mathias Bach Randskov med at opbygge selvværd hos børnene.
Sundhed

Professionelle køkkener satser på bæredygtighed

Undersøgelse: Mere økologi og mindre spild har indtil videre fået førsteprioritet i de professionelle køkkener.
Mellem omsorg og kontrol

Grænsen mellem omsorg og kontrol er hårfin

Etik er besindelsens kunst og de etiske dilemmaer er værdikonflikter, siger etikeren.
profil

Vil gøre dansk madkultur grøn

Profil: Maria Felding har specialiseret sig i plantebaseret kost til små børn.
Buffet i krise

Buffet i krise

Tag-selv: Corona lukkede i en periode for al buffetservering i Danmark. Spørgsmålet er, om de store, åbne tag-selv-borde vil vende tilbage.
Sundhed

Lige midt i Lammefjorden

Efterskolen: Faarevejle Efterskole er omgivet af marker med gode råvarer. Det nyder både køkken og elever godt af.
Bæredygtig emballage

Det er svært at finde bæredygtig emballage

Bæredygtigt: Professionelle køkkener har et højt forbrug af plastbakker, især til udbringning af mad.
Sundhed

Ernæringsassistenterne får patienterne til at spise efter behov

Samarbejde: På kirurgisk sengeafsnit i Horsens aflaster ernæringsassistenterne plejepersonalet og forbedrer omsorgen for patienterne.
Vidensbank - Genbrug

Del og genbrug

Vidensbank: Genbrug er in. Også når det gælder mad og ideer til at servere bedre måltider til ældre.
Vis mere