Maddag er et landsdækkende event, som fejrer og hylder alle fordelene ved madordninger i daginstitutioner.
Det er sæson for norovirus, bedre kendt som roskildesyge
Fødevarestyrelsen gennemfører i alt 600 kontroller i hele landet, og timingen er ikke tilfældig.
The beef is over. Let there be peas. Gratis vegetarplakater.
Der sidder nogle kreative og gavmilde hoveder ude på DMJX. For de vil gerne forære filerne til 18 sjove plakater omkring vegetarmad til forbundets medlemmer.
Nyt kostkoncept øger patienternes selvbestemmelse
Indlæggelse: Som de første hospitaler i Danmark har Herlev og Gentofte hospitaler indført et digitalt a la carte-madkoncept med et indbygget ernæringsbarometer.
De nominerede til årets køkkenpris er ...
Tre ud af fire nominerede til Danmarks bedste øko-køkken er medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet
Hvem skal vinde Køkkenprisen?
Er du den allerbedste indenfor dit felt? Så er det nu, du skal slå til. Jagten på landet bedste kandidater til Køkkenprisen anno 2021 er sat ind.
Professionel forplejning
Viden er dit fundament. Få inspiration til dit arbejde med professionel forplejning.
Børns måltider
Ernæringsprofessionelles opgaver omkring børns måltider kan være mangeartet. Fx som en del af en forebyggende sundhedsindsats i kommunen, behandling i
Demens skal forebygges
Sundhed: Antallet af mennesker med demens forventes tredoblet inden 2050. Derfor er øget fokus på forebyggelse afgørende.
Vi skal lære børnene at mestre livet
Profil: På Julemærkehjemmet Liljeborg arbejder professionsbachelor Mathias Bach Randskov med at opbygge selvværd hos børnene.
Professionelle køkkener satser på bæredygtighed
Undersøgelse: Mere økologi og mindre spild har indtil videre fået førsteprioritet i de professionelle køkkener.
Grænsen mellem omsorg og kontrol er hårfin
Etik er besindelsens kunst og de etiske dilemmaer er værdikonflikter, siger etikeren.
Vil gøre dansk madkultur grøn
Profil: Maria Felding har specialiseret sig i plantebaseret kost til små børn.
Buffet i krise
Tag-selv: Corona lukkede i en periode for al buffetservering i Danmark. Spørgsmålet er, om de store, åbne tag-selv-borde vil vende tilbage.
Lige midt i Lammefjorden
Efterskolen: Faarevejle Efterskole er omgivet af marker med gode råvarer. Det nyder både køkken og elever godt af.
Det er svært at finde bæredygtig emballage
Bæredygtigt: Professionelle køkkener har et højt forbrug af plastbakker, især til udbringning af mad.
Ernæringsassistenterne får patienterne til at spise efter behov
Samarbejde: På kirurgisk sengeafsnit i Horsens aflaster ernæringsassistenterne plejepersonalet og forbedrer omsorgen for patienterne.
Del og genbrug
Vidensbank: Genbrug er in. Også når det gælder mad og ideer til at servere bedre måltider til ældre.