vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Ris

Nye anbefalinger til kogning af ris fra Fødevarestyrelsen

Ris er vurderet til at være kræftfremkaldende, og derfor ændrer Fødevarestyrelsen nu kogevejledningen
Sund kost på sygehus

Robusthedskommissionens anbefalinger mangler ernæring

Kost og Ernæringsforbundet har været med til at skubbe til de anbefalinger, Robusthedskommissionen fremlagde mandag 11. september
Vitaminer og mineraler

Podcast om ernæring

Lyt med, når Københavns Professionshøjskole laver podcast om forskning om ernæring, sundhed og sygdom
maddag 2022 - må kun bruges til maddag

Pressemeddelelse: Rekordmange deltager i Maddag

31.538 børn deltager fordelt på i 327 institutioner deltager på Maddag i næste uge
skolemad

7 forslag til sund og grøn mad i skolen

Gennem sunde og bæredygtige måltider i skoletiden vil vi skabe en generation, der er sundere, trives godt og er bedre uddannet.
Kostråd

Klimavenlige kostråd på skoleskemaet

De officielle Kostråd flytter nu ind på skoleskemaet, og skal hjælpe med at udbrede kendskabet til sund- og klimavenlig mad blandt børn og unge.
sund hjerte

Ny bog om fremtidens mad: Madlandskab 2030

Madlandskab 2030 samler nogle af tidens mest inspirerende stemmer inden for madens verden. Og giver et indblik i, hvad mad også kan være, og hvor vi skal hen i 2030.
er du for sød

Nye materialer kan hjælpe børnefamilierne med at balancere det søde med det sunde

Danskernes hyggekultur er for sød. Vi har længe haft verdensmesterskabet i indkøb af slik, samtidig med at indtaget af søde drikke er meget højt.
Overvægt

Sådan taler vi om overvægt - uden at stigmatisere

I Australien har sundhedsmyndighederne udviklet en vejledning til, hvordan medier og fagfolk kan tale om overvægt, uden at stigmatisere.
Viden og fag

Pressemeddelelse: Kost og ernæring er centrale redskaber

Kost og Ernæringsforbundet savner konkrete bud på, hvordan vi udnytter kost og ernæring som redskaber i fremtidens sundhedsvæsen.
bælgfrugter

Bønneboller på Bælgfrugternes Dag

Vi hepper på flere bælgfrugter i dag med denne skønne opskrift på saftige boller med bønner.
Diabetes

Nyt materiale til borgere med diabetes

Det er vigtigt at passe på sin krop som diabetiker, og her spiller både diætister og professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed en stor rolle.
File

Nye kostråd til professionelle køkkener

I dag lanceres Kostråd til Måltider, som er en ’oversættelse’ af de officielle kostråd specifikt til daginstitutioner, skoler og kantiner.
Ghita ved træ lille

Pressemeddelelse: Hjælpepakke skal dække bredt

En hjælpepakke til sundhedsvæsenet skal dække alle faggrupper og ikke kun dem, der fylder mest i medierne, mener formand for Kost og Ernæringsforbundet Ghita Parry.
Mercan-Ellen Nielsen

Pressemeddelelse: Kost og Ernæringsforbundet ansætter politisk chef

Ny afdelingschef vil sætte endnu større fokus på Kost og Ernæringsforbundets vigtige sundhedspolitiske mærkesager
Ghita

Pressemeddelelse: Gør ernæring til en hjørnesten i sundhedsvæsnet

Kost og Ernæringsforbundet vil forebygge lange indlæggelser og fejlernæring med nyt sundhedsudspil
næring til et sundere danmark

Forkert ernæring koster penge og livskvalitet

Nyt sundhedsudspil fra Kost og Ernæringsforbundet skal gøre ernæring til en hjørnesten i fremtidens sundhedsvæsen
Kost, ernæring og sundhed

Højere tilskud til kliniske diætister

Den private sygeforsikring ”danmark” har øget tilskuddet til konsultationer hos kliniske diætister.
Vis mere