vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Ris

Nye anbefalinger til kogning af ris fra Fødevarestyrelsen

Ris er vurderet til at være kræftfremkaldende, og derfor ændrer Fødevarestyrelsen nu kogevejledningen
Sund kost på sygehus

Robusthedskommissionens anbefalinger mangler ernæring

Kost og Ernæringsforbundet har været med til at skubbe til de anbefalinger, Robusthedskommissionen fremlagde mandag 11. september
ernæringsassistent køkken

Tema: Mangel på ernæringsassistenter

I 2033 vil der mangle over 3.000 ernæringsassistenter.
nemlig

Efter langvarigt pres fra fagbevægelsen: Nemlig.com tegner overenskomst

Aftalen betyder, at medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet ikke længere er i sympatikonflikt.
Vitaminer og mineraler

Podcast om ernæring

Lyt med, når Københavns Professionshøjskole laver podcast om forskning om ernæring, sundhed og sygdom
fh

Støt op om kampagnen #erdetmig

Skal der afsættes flere penge til offentlig velfærd eller skal der skæres ned? Kost og Ernæringsforbundet er med i kampagnen #erdetmig? Og vi vil gerne have dig med.
skolemad

7 forslag til sund og grøn mad i skolen

Gennem sunde og bæredygtige måltider i skoletiden vil vi skabe en generation, der er sundere, trives godt og er bedre uddannet.
Kostråd

Klimavenlige kostråd på skoleskemaet

De officielle Kostråd flytter nu ind på skoleskemaet, og skal hjælpe med at udbrede kendskabet til sund- og klimavenlig mad blandt børn og unge.
sund hjerte

Ny bog om fremtidens mad: Madlandskab 2030

Madlandskab 2030 samler nogle af tidens mest inspirerende stemmer inden for madens verden. Og giver et indblik i, hvad mad også kan være, og hvor vi skal hen i 2030.
er du for sød

Nye materialer kan hjælpe børnefamilierne med at balancere det søde med det sunde

Danskernes hyggekultur er for sød. Vi har længe haft verdensmesterskabet i indkøb af slik, samtidig med at indtaget af søde drikke er meget højt.
ghita

Faglighed og tværfaglighed skal være det vigtigste kompas i ny ældrelov

Debatindlæg: Vores ældrepleje er først og fremmest bygget op på en kæmpe faglighed på tværs af professioner. Det skal vi værne om, og det må ikke smides overbord.
Viden og fag

Grøn frokost i kommunerne må ikke indføres i blinde

Debatindlæg: Et politisk flertal i Folketinget ønsker at indføre plantebaserede frokoster i offentlige køkkener.
Overvægt

Sådan taler vi om overvægt - uden at stigmatisere

I Australien har sundhedsmyndighederne udviklet en vejledning til, hvordan medier og fagfolk kan tale om overvægt, uden at stigmatisere.
Ghita mellem

Forebyggelse: Det er på høje tid, vi bryder den onde cirkel

Der er en ond cirkel i vores sundhedssystem: Stadig flere borgere bliver syge af for meget rygning, overvægt og for lidt motion.
Viden og fag

Pressemeddelelse: Kost og ernæring er centrale redskaber

Kost og Ernæringsforbundet savner konkrete bud på, hvordan vi udnytter kost og ernæring som redskaber i fremtidens sundhedsvæsen.
Ghita ved mur

En langt større gruppe kan aflaste plejehjem, psykiatri og hospitaler

Debatindlæg: Det er oplagt, at professionsbachelorer i ernæring og sundhed med speciale i sundhedsfremme og forebyggelse også får en autorisation ligesom diætisterne.
Børn med mad

Ghita Parry: Et skridt på vejen i den rigtige retning

Formand Ghita Parry var fredag den 18. februar i TV2 Nyhederne i forbindelse med forslaget til den nye differentierede tilskudsordning til skolemad.
bælgfrugter

Bønneboller på Bælgfrugternes Dag

Vi hepper på flere bælgfrugter i dag med denne skønne opskrift på saftige boller med bønner.
Vis mere