vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Bededag

Store bededag afskaffet: Her er dine rettigheder

Folketinget vedtog i 2023 at afskaffe Store bededag som en helligdag fra 1. januar 2024. Her kan du læse om dine rettigheder og kompensation.
medlem løn årlig lønforhandling

Skal du også ha’ mere i løn?

I 2023 har medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet fået knap 1,5 million kr. mere i løn
Arbejdskraft

Ramije blev uddannet på blot et halvt år

Ufaglærte, men erfarne køkkenmedarbejdere behøver ikke komme i praktik, når de uddanner sig til ernæringsassistent.
Julegrød risengrød

Kys lokkede grødappetit frem

Madkultur: Julegrøden, som vi i dag kender som risengrød, var i sin oprindelige form en ret, der skulle lægge en bund, inden gårdens karle kastede sig over sulefadet
arbejdsmiljø

Smerter på jobbet

Arbejdsmiljø: Hvert tredje medlem føler sig udsat for fysiske belastninger ofte eller hele tiden i forbindelse med deres arbejde
opskrifter

Månedens opskrift: Brunch med overskuds-risengrød

Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
simones madklub

Erfaringstillæg mangler på lønsedler

Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Ghita

Forvent ingen julegave …

Regeringen har haft en snæver opfattelse af velfærdssamfundet, hvilket har ført til udelukkelse af vigtige faggrupper
Ghita Parry taler ved TR-træf 23

Stort engagement ved årets TR-træf

Kost og Ernæringsforbundets tillidsvalgte har diskuteret rekrutteringskrise, trepartsforhandlinger og meget andet ved årets TR-træf
ernæringsassistent københavns madservice

Regeringens lønløft på trapperne?

Der skal ikke kun lyttes til dem, der råber højest, når trepartsforhandlingerne om uligeløn går i gang, siger formand Ghita Parry.
Ældre

Samarbejde vigtig spiller i kampen mod underernæring

Faggrupper: Hvordan holder man øje med et vægttab på blot et kilo i en kommune med 1.600 borgere i hjemmeplejen og blot én ernæringskonsulent?
socialindsats

Mad mod sociale udfordringer

Et projekt med mad, madlavning og fællesspisning har skabt fællesskab på tværs af etnicitet, køn og alder for de cirka 1.500 beboere i boligområdet Hørgård i København
SLIDERS

Månedens opskrift: Muligheder med miso

Eleverne på Professionshøjskolen Absalon, Ernæring og Sundhed, har udviklet fire slags miso baseret på danske råvarer i stedet for sojabønner.
nnr

NNR: Et tosporet tigerspring mod sundhed

Anbefalinger: De Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023 kører for første gang i to spor − mod mere sundhed og mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Køkken

Ernæringsassistenter laver ikke "bare mad"

Debatindlæg: Det er dybt demotiverende, at mine og mine kollegers lønforhold ikke afspejler vores betydning for samfundet
Sundhed

Underernæring koster samfundet milliarder

Underernæring er en dyr sag for både kommuner og regioner
Mad laver mad

Sådan belønner du bedst dine medarbejdere

Erhvervspsykolog Helle Dams kommer med forslag til, hvad der virker bedst, når du vil belønne en medarbejder.
Patienter taber sig for meget

Patienter taber sig for meget

Sundhed: Hver syvende patient hos de praktiserende læger har haft uplanlagt vægttab. Det kan have store konsekvenser for den enkelte patient, lyder de
Vis mere