Kampen for at bevare det økologiske spisemærke fortsætter
For andet år i træk skaber regeringen usikkerhed om fremtiden for mærkningsordningen.
Folketinget vil lave klimamærke og stoppe madspild
Alle partier står bag aftale, som de næste fire år sætter rammerne for fødevare– og veterinærområdet.
Klimarådet fremhæver offentlige køkkener
Ny rapport fra Klimarådet påpeger nødvendigheden af mere fokus på potentialet i de offentlige køkkener
Alle indlagte skal have noget at spise
Debatindlæg: Alle skal tilbydes den kost, de foretrækker, når de er indlagt
Ingen ældrereform uden alle nødvendige faggrupper
Regeringen må ikke glemme, at ernæringsassistenter er nummer tre på dens egen liste over manglen på arbejdskraft
Næstformanden i P4: Offentlige køkkener inspirerer private kostvaner
Radiointerview: Næstformand Michael Allerup Nielsen med i P4 eftermiddag
Pressemeddelelse: Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter
Det kræver den rette faglærte arbejdskraft, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i de offentlige køkkener.
Regeringen overser velfærdssamfundets små tandhjul i trepartsforhandlinger
Debatindlæg: Ernæringsassistenter er en overset faggruppe i forhandlingerne om offentligt ansattes løn
Danmarks har fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer
Artikel: Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer får opbakkning hos Vegetarisk Foreningen
Skolemad vil så mange frø og høste store gevinster
Debatindlæg: Indførelse vil ikke bare føre til en mere bæredygtig madkultur blandt de yngre generationer
Plejecenter Højgården viser vejen med en mere miljøvenlig kost
Artikel: Personalet i køkkenet på Plejecenter Højgården arbejder på at gøre maden mere plantebaseret som en del af deres grønne omstilling
Sådan kom Koldings plejehjem i gang med bæredygtighed
Selvom mange er ivrige for at få taget hul på den grønne omstilling i køkkenet, så kan det være svært at komme i gang. Måske har de fundet en løsning i Kolding.
Investering i ernæringsassistenter er nødvendig
Debatindlæg: Ifølge Lønstrukturkomitéen er ernæringsassistenter en af de tre faggrupper, der får den laveste løn i forhold til deres uddannelse og ansvarsområder.
Alt det andet omkring måltidet skal anerkendes
Debatindlæg: Når der hver dag bliver serveret mere end 650.000 offentlige måltider, er det ikke bare god og indbydende mad, der er på menuen.
Forebyggelse af sygdomme er en god investering - men det er svært at se i Finansministeriet
Debatindlæg: Når Finansministeriet kan udarbejde nye regnemodeller, der indtænker klima og natur, burde det også kunne ske på befolkningens sundhed
Nye nordiske næringsstofanbefalinger
De nordiske næringsstofanbefalinger for 2023 understreger behovet for at reducere kødforbruget og øge indtaget af planterige fødevarer.
Børn og unge interesserer sig i mindre grad for klimavenlig mad
En ny rapport fra Arla fonden viser, at de unges interesse for klima er faldet drastisk på blot tre år
Ernæringsassistenter blandt de lavest lønnede faggrupper
Kost og Ernæringsforbundets formand er ikke overrasket, men kalder på handling frem for floskler