Billede til artikler

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
øko bælgfrugter linser

Kampen for at bevare det økologiske spisemærke fortsætter

For andet år i træk skaber regeringen usikkerhed om fremtiden for mærkningsordningen.
klimavenlig mad

Folketinget vil lave klimamærke og stoppe madspild

Alle partier står bag aftale, som de næste fire år sætter rammerne for fødevare– og veterinærområdet.
Offentlige køkkener

Klimarådet fremhæver offentlige køkkener

Ny rapport fra Klimarådet påpeger nødvendigheden af mere fokus på potentialet i de offentlige køkkener
Plejehjem

Alle indlagte skal have noget at spise

Debatindlæg: Alle skal tilbydes den kost, de foretrækker, når de er indlagt
ældrereform ernæringsassistent

Ingen ældrereform uden alle nødvendige faggrupper

Regeringen må ikke glemme, at ernæringsassistenter er nummer tre på dens egen liste over manglen på arbejdskraft
Sundhed

Næstformanden i P4: Offentlige køkkener inspirerer private kostvaner

Radiointerview: Næstformand Michael Allerup Nielsen med i P4 eftermiddag
køkken

Pressemeddelelse: Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter

Det kræver den rette faglærte arbejdskraft, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i de offentlige køkkener.
ghita

Regeringen overser velfærdssamfundets små tandhjul i trepartsforhandlinger

Debatindlæg: Ernæringsassistenter er en overset faggruppe i forhandlingerne om offentligt ansattes løn
Plantebaseret mad

Danmarks har fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer

Artikel: Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer får opbakkning hos Vegetarisk Foreningen
ghita

Skolemad vil så mange frø og høste store gevinster

Debatindlæg: Indførelse vil ikke bare føre til en mere bæredygtig madkultur blandt de yngre generationer
Bæredygtighed

Plejecenter Højgården viser vejen med en mere miljøvenlig kost

Artikel: Personalet i køkkenet på Plejecenter Højgården arbejder på at gøre maden mere plantebaseret som en del af deres grønne omstilling
Kolding plejehjem begge

Sådan kom Koldings plejehjem i gang med bæredygtighed

Selvom mange er ivrige for at få taget hul på den grønne omstilling i køkkenet, så kan det være svært at komme i gang. Måske har de fundet en løsning i Kolding.
storkøkken

Investering i ernæringsassistenter er nødvendig

Debatindlæg: Ifølge Lønstrukturkomitéen er ernæringsassistenter en af de tre faggrupper, der får den laveste løn i forhold til deres uddannelse og ansvarsområder.
smørrebrød

Alt det andet omkring måltidet skal anerkendes

Debatindlæg: Når der hver dag bliver serveret mere end 650.000 offentlige måltider, er det ikke bare god og indbydende mad, der er på menuen.
Pension

Forebyggelse af sygdomme er en god investering - men det er svært at se i Finansministeriet

Debatindlæg: Når Finansministeriet kan udarbejde nye regnemodeller, der indtænker klima og natur, burde det også kunne ske på befolkningens sundhed
grøntsager

Nye nordiske næringsstofanbefalinger

De nordiske næringsstofanbefalinger for 2023 understreger behovet for at reducere kødforbruget og øge indtaget af planterige fødevarer.
Sundhed og kost

Børn og unge interesserer sig i mindre grad for klimavenlig mad

En ny rapport fra Arla fonden viser, at de unges interesse for klima er faldet drastisk på blot tre år
Anne-Marie Hjulmand, Kronjyllands Madservice

Ernæringsassistenter blandt de lavest lønnede faggrupper

Kost og Ernæringsforbundets formand er ikke overrasket, men kalder på handling frem for floskler
Vis mere