Kost, ernæring og sundhed

Social ulighed i sundhed (Nordjylland) - VIRTUELT

Hvilken forskel gør du som ernæringsprofessionel?
Adresse
VIRTUELT: Du modtager en separat mail med link kort tid inden det virtuelle temamøde.
Dato
-
Tilmeldingsfrist
Pris
Medlemmer
0,00kr.
Ikke-medlemmer
200,00kr.
Ikke-medlemmer (elev/studerende)
50,00kr.

Temamøder

Sundhed og sygdom er skævt fordelt i vores samfund.

Nogle grupper i befolkningen er særligt sårbare. De udfordres af mere sygdom og mistrivsel, bliver tidligere syge, mærker større konsekvenser af sygdom og dør tidligere. Den ulighed handler ikke bare om sundhed, meget ofte handler det om noget andet. Den nyeste forskning viser, at social position og vilkår har betydning for menneskers sundhed, sygdom, levetid og sundhedsrelateret livskvalitet.

På temamødet sætter vi fokus på:

  • Kendetegn/ karakteristika/ de gennemgående træk ved social ulighed i befolkningens sundhed og sygdom.
  • Sundhedskompetencer og værdighed i forhold til mad, måltider og ernæring.
  • Sundheds- og sociallovgivning.
  • Social- og sundhedsindsatser og ydelser.
  • Døgninstitutionen, psykiatri, hospitalet, botilbuddet.
  • Eksempler fra praksis, hvor ernæringsprofessionelle understøtter sårbare borgere til at trives og mestre et sundere liv.
  • Nye initiativer på socialområdet

Oplægsholder: Mad og måltidskonsulent Karen Leth, Kost og Ernæringsforbundet.

Er du nysgerrig på, hvilken forskel du gør som ernæringsprofessionel, er temamødet noget for dig.