We need you

Hvem skal tage over, når jeg går på pension?

Netværk for ledere.

Derfor skal du deltage

Hvordan får vi flere til at vælge at tage ernæringsassistentuddannelsen? Spørgsmål er der mange af, og forhåbentlig kan vi sammen finde svar og dele ideer.

De kolde facts i vores rekrutteringsudfordring kan måles meget konkret.

I skoleåret 2016-17 færdiggjorde 473 ernæringsassistentelever deres uddannelse. I skoleåret 2021-22 afsluttede kun 206 uddannelsen. Det er tilbagegang på 267 færdiguddannede ernæringsassistenter eller en nedgang på 56,5%.

Derfor er det allerede på nuværende tidspunkt svært at rekruttere ernæringsassistenter. Det er en katastrofal udvikling og en meget bekymrende tilbagegang for uddannelsen til ernæringsassistent.

Vi oplever yderligere et stort frafald i overgangen mellem Grundforløb 2 (GF2) og Hovedforløb (HF). I 2021 var frafaldet på 30 %, hvilket er en stigning på 10% i forhold til 2020, og det ser ikke ud til, at denne udvikling er vendt. Der vil i 2033 mangle 3.111 ernæringsassistenter. Det viser den seneste rapport fra 2023 om fremtidens faglærte fra DA FH.

Tallene taler sit klare sprog; Hvis vi skal vende denne udvikling, så skal vi alle sammen i arbejdstøjet og samarbejde om ét fælles mål: At tiltrække og fastholde nye elever til uddannelsen, så vi kan få dygtige ernæringsassistenter ud på den anden side.

  • Vi møder flere tosprogede elever, giver det lærepladserne nogle andre udfordringer?
  • Hvordan fungerer samarbejdet mellem de ernæringsprofessionelle og plejepersonalet, omkring maden og ernæring?

Jeg kan ikke love, at vi efter netværksmødet går hjem med løsningen, men sammen kan vi måske komme nærmere på svar og ikke mindst dele vores erfaring med hinanden.

Kost og Ernæringsforbundet er meget taknemmelig for at så mange kompetente og interessante mennesker siger ja til at holde oplæg for vores medlemmer. Nogle emner kan dog alene være et udtryk for oplægsholderens egen faglighed og holdning og ikke en, som Kost og Ernæringsforbundet nødvendigvis står på mål for.

Dato
- Hent til kalender
Pris
Gratis - og kun for medlemmer af forbundet
Adresse
Holbæk Fælleskøkken, Stenhusvej 21, 4300 Holbæk
Tilmeldingsfrist
Kontakt

Rikke Kristensen
Regionsformand

Telefon: +45 23 37 85 07
Email: rik@kost.dk

print Udskriv siden