Køkken

Ansættelsesvilkår

Ansættelsesvilkår er de overordnede vilkår, der gælder for din ansættelse. Det er fx. overenskomster, regler omkring opsigelse, arbejdstid, arbejdsbeklædning mv. Dine ansættelsesvilkår afhænger af, hvilken overenskomst du er ansat under eller hvad din individuelle kontrakt siger. 

De fleste af Kost og Ernæringsforbundets medlemmer er ansat under en kollektiv overenskomst, mens andres ansættelsesvilkår afhænger af lovgivningen eller en individuel kontrakt. Hvis din arbejdsplads ikke følger en kollektiv overenskomst, skal du selv aftale alle vilkår med arbejdsgiver. Derfor kontakt altid Kost og Ernæringsforbundet, så vi kan rådgive dig.

Overenskomst

Hvad er en overenskomst?

Det er OK at have en overenskomst – men hvad betyder en overenskomst egentlig for dig og din hverdag? En overenskomst er en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager om løn- og arbejdsvilkår. Overenskomsten beskriver, hvilken løn du skal have, reglerne for ferie og barsel, hvor meget der indbetales i pension, hvilke muligheder du har for uddannelse og særlige vilkår for netop dit arbejde.

Se hvilken overenskomst du evt. er dækket af. 

Ændring af dine ansættelsesvilkår

Hvis der sker store ændringer i dine ansættelsesvilkår, fx at dit arbejdssted flytter eller hvis din arbejdstid ændres, så skal du varsles og dermed få muligheden for at takke nej.

Varslet giver dig mulighed for at tage stilling til, om du vil acceptere at fortsætte i stillingen på de ændrede vilkår, eller om du vil sige nej med den mulige konsekvens, at arbejdsgiveren vil opsige dig. Læs mere om det her.

 

Tag en bisidder med til samtaler med din arbejdsgiver

Din bisidder er din hjælp og støtte i svære samtaler med din arbejdsgiver. Din bisidder er ikke kun et ekstra sæt ører og øjne. Din bisidder kan sikre, at du får stillet de spørgsmål, du gerne vil, at du får den information, du har brug for og at samtalen ikke løber af sporet. Det kan være rart at vende samtalens forløb med din bisidder - både før og efter. Læs mere her.

Opsigelse og afskedigelse

Ved en opsigelse er der en række regler, som du og din arbejdsgiver skal overholde. Det gælder både, hvis du bliver afskediget, og hvis du selv ønsker at forlade dit job. Læs mere her.

Arbejdstid

Tilrettelæggelse af arbejdstiden spiller en vigtig rolle i forhold til opgaveløsningen eller organisering på arbejdspladsen, også for arbejdsmiljøet og trivsel på arbejdspladsen. Læs mere her.

Arbejdsbeklædning

Vidste du, at du kan få enten betalt arbejdsbeklædning eller godtgørelse for disse? Hvis nej, så har du god grund til at læse med her.

Sundhed

Dyrt at nægte medarbejder fratrædelsesgodtgørelse

Ændringer i ansættelsesforholdet: Udsigten til fem gange så lang transporttid fik den mangeårige medarbejder Bettina Sidor til at trække i bremsen.
tillykke

Tillykke med dit nye job

Tillykke med dit nye job. Få gode råd om hvad du skal være opmærksom på - blandt andet om din ansættelseskontrakt er i orden
Stress

Ændringer i din ansættelse

Hvad gør jeg, hvis der sker der væsentlige ændringer i mit ansættelsesforhold fx mit arbejdssted flytter eller hvis min arbejdstid ændres?
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - torsdag fra kl. 8.30 - 15.00. Fredag 8.30 - 13.30. 

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk