Kost, ernæring og sundhed

Aftale om samarbejde

Grundlaget for samarbejdet mellem ledelsen og tillidsrepræsentanten på din arbejdsplads ser således ud:

Ledelsen har ledelsesretten. Den skal udøves i samarbejde med medarbejderne og deres repræsentanter. Ledelsen har således pligt til at fortælle om alle væsentlige forhold af betydning, ligesom du som tillidsrepræsentant har pligt til at informere om synspunkter og forhold hos medarbejderne, der har betydning for det daglige arbejde.

Foruden ret til information har medarbejdere og tillidsrepræsentant også medindflydelse og medbestemmelse på udvalgte områder. Medindflydelse betyder, at du kan give din mening til kende, men du er ikke med til at træffe den endelige beslutning. Du har medindflydelse på alle forhold af betydning for arbejds-, personale-, samarbejds- og arbejdsmiljøforhold.

Du har medbestemmelse, hvis du er med til at træffe den endelige beslutning. Som tillidsrepræsentant har du medbestemmelse ved fastlæggelse af retningslinier for tilrettelæggelse af arbejds-, personale-, samarbejds- og arbejdsmiljøforhold.

Regioner og kommuner (MED)

Rammerne for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i regioner og kommuner er fastlagt i en lokal MED/SU aftale.

Som tillidsrepræsentant er det vigtigt, at du kender indholdet af den lokale MED i din kommune eller region. I den finder du bl.a. en beskrivelse af samarbejdsstrukturen, aftalte retningslinjer om f.eks. stress, sygefravær, personalepolitik og andre væsentlige arbejds- og samarbejdsforhold. Ligeledes er det beskrevet, hvilke rettigheder medarbejderne har i forbindelse med omstilling og udbud.

Endelig er det også i aftalen beskrevet, hvorledes arbejdsmiljøarbejdet er organiseret.

Staten (MIO)

I staten er rammerne for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere fastlagt i lokale aftaler om nedsættelse af medindflydelsesorganet – MIO. Temaerne for samarbejdet i MIO er de samme som på det regionale og kommunale område. Derfor er det som tillidsrepræsentant på en statslig arbejdsplads vigtigt at have styr på, hvad der står i aftalen.

Relaterede artikler

Viden og fag

Regler og retningslinjer for TR-valg (Kommunale og regionale område)

Regler og retningslinjer for TR-valg blandt kostfaglige kolleger på KOST’s overenskomst på det kommunale og regionale område.
Kost, ernæring og sundhed

Find din kollega i medlemssystemet

Kost og Ernæringsforbundets medlemssystem giver tillidsrepræsentanter mulighed for selvbetjening. Du kan finde stamoplysninger, og du kan få et overbl
Kost, ernæring og sundhed

TR og rekruttering

Som tillidsrepræsentant møder du kollegaer, som du tænker burde være medlem. Du kan her på siden læse vores argumentpapirer, som klæder dig på til en
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Kontakt Allan Bresson - han er din TR-kontaktperson i Kost og Ernæringsforbundet. Men alle i sekretariatet kan selvfølgelig hjælpe dig.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone3163 6665

mailabr@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk